Το YRK ανακοίνωσε ότι ένας νεαρός πέθανε μάρτυρας σε επίθεση που πραγματοποίησε το τουρκικό κράτος στην περιοχή Asos.

Το Κέντρο Τύπου και Διασύνδεσης των Μονάδων Άμυνας του Ανατολικού Κουρδιστάν (YRK) έκανε δήλωση σχετικά με την αεροπορική επιδρομή που πραγματοποίησε το τουρκικό κράτος στην περιοχή Asos στις 13 Απριλίου.

Η ανακοίνωση της YRK ανέφερε ότι 3 σπίτια στο χωριό Gelale στην περιοχή Sharbajar δέχθηκαν επίθεση από πολεμικά αεροσκάφη. Ένας νεαρός, ο οποίος ήρθε στο χωριό από τη Σουλεϊμανίγια για να συντηρήσει την οικογένειά του, μαρτύρησε ως αποτέλεσμα της επίθεσης, η οποία άφησε και τα τρία σπίτια γκρεμισμένα.

Η YRK σημείωσε ότι η επίθεση πραγματοποιήθηκε την επέτειο της γενοκτονίας του Ανφάλ και δήλωσε τα εξής: «Τιμούμε όλους τους μάρτυρες του Ανφάλ στο πρόσωπο του Κούρδου νεαρού Μοχάμεντ Σαγιέντ και καταδικάζουμε έντονα την επίθεση. Αυτή δεν είναι η πρώτη επίθεση που πραγματοποιείται από το κατοχικό τουρκικό κράτος εναντίον αμάχων Στόχος αυτών των επιθέσεων είναι να ερημώσουν τα χωριά της περιοχής, ωστόσο, παρά τις επιθέσεις και τις σφαγές, ο λαός μας επιμένει να παραμείνει στα εδάφη του.

Η δήλωση καταλήγει: «Ως Μονάδες Άμυνας του Ανατολικού Κουρδιστάν, εκφράζουμε τα συλλυπητήριά μας στην οικογένεια του νεαρού Muhammed Seyid και σε όλο τον λαό του Κουρδιστάν».

2024-04-15T23:32:48+02:00

Αφήστε ένα σχόλιο

Go to Top