«Σε περίπτωση επίθεσης εναντίον του λαού μας των Γιαζίντι, θα την εκλάβουμε ως επίθεση εναντίον μας και θα ενεργήσουμε ανάλογα. Οι ηρωικοί μας μάρτυρες μας εμπιστεύτηκαν την υπεράσπιση της Σενγκάλ», ανέφερε το YPG.

Η Γενική Διοίκηση των Μονάδων Λαϊκής Άμυνας (YPG) δημοσίευσε μια δήλωση με αφορμή την 3η Αυγούστου, την ένατη επέτειο από την έναρξη της γενοκτονίας του ISIS κατά του πληθυσμού των Γιαζίντι στην περιοχή Σένγκαλ (Σιντζάρ) του νότιου Κουρδιστάν (βόρειο Ιράκ) το 2014.

Αποκαλώντας τη γενοκτονία των Γιαζίντι μια από τις πιο τραγικές και τραυματικές σφαγές στην ανθρώπινη ιστορία, η YPG δήλωσε: «Οι δυνάμεις που ήταν υπεύθυνες για την περιοχή της Σενγκάλ εκείνη την εποχή, καθώς και όλα τα περιφερειακά και διεθνή κράτη παρέμειναν τυφλές, κωφές και άλαλες για αυτή τη γενοκτονία, η οποία ήταν μεγάλη ντροπή όχι μόνο για την περιοχή αλλά ολόκληρη την ανθρωπότητα. Όλες οι παγκόσμιες δυνάμεις είναι υπεύθυνες για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων της κοινότητας των Γιαζίντι και την υποστήριξη του αγώνα της ελευθερίας για να διασφαλίσουν ότι δεν θα υποστούν ξανά παρόμοιες σφαγές».

Επισημαίνοντας την ηρωική αντίσταση που προέβαλαν το HPG (Δυνάμεις Λαϊκής Άμυνας), YPG (Μονάδες Λαϊκής Άμυνας) και YPJ (Μονάδες Άμυνας Γυναικών) για την υπεράσπιση της Σένγκαλ, η YPG σημείωσε ότι νεαρές γυναίκες και άνδρες στη Σένγκαλ συμμετείχαν στην αντίσταση μαζί με τους YPG – YPJ  και απέτρεψαν μια φοβερή γενοκτονία.

Το YPG τόνισε ότι το τουρκικό κράτος εισβολής επιδιώκει να ολοκληρώσει τη γενοκτονία των Γιαζίντι που το ISIS άφησε ημιτελές, καλώντας τις διεθνείς δυνάμεις και τα κράτη να επέμβουν στο τουρκικό κράτος που συνεργάζεται με το ISIS και να το λογοδοτήσουν.

Η δήλωση του YPG κατέληξε: «Θα στεκόμαστε πάντα στο πλευρό του λαού μας των Γιαζίντι όπως κάναμε στο παρελθόν και κάνουμε σήμερα. Σε περίπτωση επίθεσης εναντίον του λαού μας των Γιαζίντι, θα την εκλάβουμε ως επίθεση εναντίον μας και θα ενεργήσουμε ανάλογα. Οι ηρωικοί μας μάρτυρες μας εμπιστεύτηκαν την υπεράσπιση της Σενγκάλ».

2023-08-03T22:09:48+02:00

Αφήστε ένα σχόλιο

Go to Top