ΥΠΕΞ: Απεγκλωβίστηκαν ακόμη 5 Έλληνες από το Σουδάν

“Αφίχθησαν προ ολίγου επιπλέον πέντε Έλληνες από το Σουδάν στο Τζιμπουτί, με πτήση ιταλικού στρατιωτικού αεροσκάφους”, αναφέρει το υπουργείο Εξωτερικών σε ανακοίνωσή του.

Όπως σημειώνεται, ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, έχει ευχαριστήσει τον Ιταλό ομόλογό του Αντόνιο Ταγιάνι (Antonio Tajani), για τη βοήθεια που συνεχίζει να παρέχει η χώρα του στις προσπάθειες απεγκλωβισμού Ελλήνων και μελών των οικογενειών τους από το Σουδάν.

“Η διαδικασία και οι ενέργειες για τον απεγκλωβισμό συμπατριωτών μας και μελών των οικογενειών τους από τη συγκεκριμένη χώρα συνεχίζονται, πάντοτε σε στενό συντονισμό με τους εταίρους στην ΕΕ και τους συμμάχους μας”, προσθέτει.

Νωρίτερα, μέσω ανάρτησης στο Twitter, ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας είχε ανακοινώσει ότι είχαν απεγκλωβιστεί επιπλέον 10 Έλληνες και μέλη των οικογενειών τους από το Σουδάν, οι οποίοι βρίσκονταν ήδη  στο Τζιμπουτί, με τη βοήθεια της Ιταλίας. Ο ίδιος ανέφερε επίσης ότι όλοι είναι καλά στην υγεία τους.

Αναλυτικά η ανάρτηση του κ. Δένδια:

Απεγκλωβίστηκαν επιπλέον 10 Έλληνες και μέλη των οικογενειών τους από το Σουδάν, οι οποίοι βρίσκονται ήδη  στο Τζιμπουτί, αυτή τη φορά με τη βοήθεια της Ιταλίας. Όλοι είναι καλά στην υγεία τους.

 

 

Σε συνέχεια των συνεχιζόμενων επικοινωνιών και συντονισμού ενεργειών, του υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Δένδια, με ομολόγους του, και των σχετικών οδηγιών του προς την Μονάδα Διαχείρισης Κρίσεων και λοιπών υπηρεσιών του υπουργείου Εξωτερικών, για τον ασφαλή απεγκλωβισμό των Ελλήνων πολιτών από το Σουδάν, απεγκλωβίστηκαν επιπλέον 10 άτομα, αυτή τη φορά με τη βοήθεια της Ιταλίας, ανέφερε και το υπουργείο Εξωτερικών σε ανακοίνωσή του.

“Οι εν λόγω, βρίσκονται ήδη στο Τζιμπουτί. Η ομάδα των 10 αποτελείται από Έλληνες και μέλη των οικογενειών τους. Όλοι είναι καλά στην υγεία τους”, ενημέρωσε  το Υπουργείο.

Σημειώνεται ακόμη, ότι τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα προσγειώθηκε στο Τζιμπουτί και το γαλλικό αεροπλάνο το οποίο μετέφερε και τους δυο Έλληνες τραυματίες, όπως είχε γνωστοποιηθεί σε χθεσινή ανακοίνωση του Υπουργείου Εξωτερικών.

Για τις εξελίξεις αυτές ενημερώθηκε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, αναφέρει το υπουργείο Εξωτερικών.

Στο Τζιμπουτί βρίσκεται η πρέσβης της Ελλάδας στην Αιθιοπία και η επίτιμη πρόξενος της χώρας μας στο Τζιμπουτί για την υποδοχή των συγκεκριμένων Ελλήνων πολιτών και την παροχή οποιασδήποτε βοήθειας.

Κατά τη διάρκεια του σημερινού Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων, ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, θα εκφράσει τις ευχαριστίες του προς τον Ιταλό ομόλογό του Αντόνιο Ταγιάνι (Antonio Tajani), για την ουσιαστική βοήθεια της Ιταλίας στον απεγκλωβισμό των ανωτέρω Ελλήνων από το Σουδάν, προσθέτει.

“Η διαδικασία και ο συντονισμός με εταίρους στην ΕΕ και συμμάχους για τον απεγκλωβισμό και των υπολοίπων Ελλήνων και των μελών των οικογενειών τους βρίσκονται σε εξέλιξη”, καταλήγει.

Ευχαριστίες Ν. Δένδια στους ΥΠΕΞ Γαλλίας και Ιταλίας για τον απεγκλωβισμό Ελλήνων από το Σουδάν

Ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας ευχαρίστησε θερμά τη Γαλλίδα ομόλογό του Κατρίν Κολονά και την υφυπουργό Εξωτερικών της Γαλλίας Χρυσούλα Ζαχαροπούλου για τη συνδρομή τους στον ασφαλή απεγκλωβισμό από το Σουδάν ομάδας Ελλήνων και μελών των οικογενειών τους, συμπεριλαμβανομένων των δύο Ελλήνων τραυματιών, με γαλλικό αεροπλάνο, αναφέρει το υπουργείο Εξωτερικών σε ανάρτησή του στο twitter.

Ακόμη, ευχαρίστησε και τον αναπληρωτή πρωθυπουργό και υπουργό Εξωτερικών την Ιταλίας Αντόνιο Ταγιάνι, για τη βοήθεια της χώρας του στον απεγκλωβισμό ομάδας 10 Ελλήνων και μελών των οικογενειών τους από το Σουδάν.