Ο Γερμανός τραγουδιστής και τραγουδοποιός Konstantin Wecker κατηγορεί τη γερμανική κυβέρνηση για υποκρισία και συνενοχή σε σχέση με τον πόλεμο της Τουρκίας κατά των Κούρδων.

 

Ο τραγουδιστής και τραγουδοποιός Konstantin Wecker από το Μόναχο κατηγόρησε τη γερμανική κυβέρνηση για υποκρισία σε σχέση με τον πόλεμο της Τουρκίας κατά των Κούρδων. Ο Wecker είπε σε βιντεοσκοπημένο μήνυμα στον κουρδικό Τύπο ότι η Γερμανία ευθύνεται εν μέρει για τον επιθετικό πόλεμο κατά του λαού του Κουρδιστάν, καθώς η γερμανική κυβέρνηση καθώς και οι εταιρείες και η βιομηχανία όπλων υποστηρίζουν το «εγκληματικό και ρατσιστικό καθεστώς Ερντογάν».

Το μήνυμα του Konstantin Wecker περιλαμβάνει τα εξής:

«Αγαπητοί Κούρδοι, αγαπητοί φίλοι, μια δίκαιη και ειρηνική λύση για τον λαό του Κουρδιστάν απαιτεί την απελευθέρωση του Αμπντουλάχ Οτσαλάν και την άρση της απαγόρευσης του PKK στη Γερμανία.

Το έγραψα μαζί με τη συγγραφέα και βραβευμένη με Νόμπελ Elfriede Jelinek σε ένδειξη αλληλεγγύης προς το Κουρδικό Πολιτιστικό Φεστιβάλ τη Διεθνή Ημέρα κατά του πολέμου, την 1η Σεπτεμβρίου 2023.

Δεν θα πάψουμε ποτέ να ονειρευόμαστε έναν κόσμο απαλλαγμένο από κυριαρχία, πολέμους, φασισμό, ρατσισμό, πατριαρχία και την καταστροφική εκμετάλλευση των ανθρώπων και της φύσης.

Τα όνειρά μας δεν μπορούν να απαγορευτούν από τους πολέμαρχους και τους πολιτικούς αυτού του κόσμου, ούτε μπορούν να εμποδίσουν οριστικά τις προσπάθειές μας να τα πραγματοποιήσουμε.

Ούτε στην Άγκυρα ούτε στην Τεχεράνη, ούτε στη Μόσχα, την Ουάσιγκτον, το Πεκίνο ή το Βερολίνο.

Είναι ευθύνη μας ως διανοούμενοι ή απλώς ως σκεπτόμενοι άνθρωποι να προσπαθήσουμε τουλάχιστον να σκεφτούμε πώς θα μπορούσε να μοιάζει κάτι καλύτερο.

Και αν υπάρχουν άνθρωποι που στην πραγματικότητα προσπαθούν να δημιουργήσουν κάτι καλύτερο, είναι δική μας ευθύνη να τους βοηθήσουμε.

Και αυτό λέει ο ανθρωπολόγος, αντιφασίστας David Graeber για τη σημασία της πραγματικής επανάστασης στη Ροζαβα. Και αυτό μου μιλάει από την ψυχή.

Το γεγονός ότι η γερμανική κυβέρνηση, οι γερμανικές εταιρείες και η γερμανική αμυντική βιομηχανία εξακολουθούν να υποστηρίζουν το εγκληματικό και ρατσιστικό καθεστώς Ερντογάν είναι απαράδεκτο.

Αυτό κάνει τους κυβερνώντες πολιτικούς συνένοχους σε έναν πόλεμο που παραβιάζει το διεθνές δίκαιο, επειδή ο τουρκικός στρατός διαπράττει επίσης εγκλήματα πολέμου με γερμανικά όπλα και γερμανικά τανκς.

Τίποτα σχετικά με τη γερμανική εξωτερική πολιτική δεν είναι φεμινιστικό. Είναι ανέντιμο και υποκριτικό.

Ο επιθετικός πόλεμος του τουρκικού καθεστώτος Ερντογάν εναντίον του λαού της Ροζάβα, της βόρειας Συρίας και του νότιου Κουρδιστάν στο βόρειο Ιράκ είναι παράνομος σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο και έγκλημα κατά της ανθρωπότητας. Πρέπει να σταματήσει αμέσως.

Ωστόσο, η γερμανική κυβέρνηση παραμένει σιωπηλή, επισφραγίζοντας για άλλη μια φορά τη βρώμικη συμφωνία της με τον εταίρο του ΝΑΤΟ, την Τουρκία, κατά των προσφύγων.

Αυτή η συμφωνία είναι θανατηφόρα για πάρα πολλούς ανθρώπους.

Πεθαίνουν στη Μεσόγειο, στα εξωτερικά σύνορα του φρουρίου της Ευρώπης και στους θαλάμους βασανιστηρίων των συμμάχων μας.

Η Ροζάβα και το Κουρδιστάν μας αφορούν όλους.

Ο λαός της Ροζάβα χρειάζεται τώρα την παγκόσμια αλληλεγγύη μας.

Και χρειαζόμαστε την ουτοπία της Ροζάβα Αυτη την κοινωνία μιας λαϊκής και δημοκρατικής, φεμινιστικής, οικολογικής και κοινωνικά δίκαιης, πολυεθνικής και πολυθρησκευτικής κοινωνίας σε μια περιοχή πατριαρχικών αυταρχών, βίας και πολέμων.

Για χρόνια, το αυτοδιαχειριζόμενο έργο στη Ροζάβα ήταν η μόνη αχτίδα ελπίδας για πολλούς ανθρώπους σε ολόκληρη την περιοχή, για ειρήνη και αντιρατσιστική αλληλεγγύη ενάντια στο μίσος και την καταστροφή.

Και αυτός είναι ο λόγος που ελπίζουμε ότι πολλοί άνθρωποι σε όλο τον κόσμο θα εμπλακούν και θα βγουν στους δρόμους – για τη Rojava και ενάντια στους πολέμους.

Χρειαζόμαστε ένα παγκόσμιο κύμα πολιτικής ανυπακοής για να σταματήσουμε όλες τις αποστολές όπλων. Η θανατηφόρα συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας εναντίον όλων των ανθρώπων που φεύγουν από τον πόλεμο, την πείνα, τις κακουχίες και την καταστροφή πρέπει επιτέλους να σταματήσει.

Είναι θέμα ανθρώπων και ανθρωπιάς.

Ας σταματήσουμε τώρα τους πολέμους.

Ελπίζω το τραγούδι μου “Shame on you, Europe”, το οποίο έχουμε κάνει και στα κουρδικά, να σας ενθαρρύνει σε αυτό το μονοπάτι.”

2023-11-20T00:23:33+02:00

Αφήστε ένα σχόλιο

Go to Top