Ένα μέλος του ISIS ντυμένο γυναίκα συνελήφθη από τις Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις στο πλαίσιο της «Επιχείρησης Ανθρωπιστικής και Ασφάλειας» στον προσφυγικό καταυλισμό al-Hol, όπου ανακαλύφθηκαν επίσης πολλές σήραγγες.

Ένα μέλος του Ισλαμικού Κράτους (ISIS) ντυμένο γυναίκα συνελήφθη από τις Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF) κατά τη διάρκεια της «Ανθρωπιστικής Επιχείρησης και Ασφάλειας» στο στρατόπεδο αλ Χολ, όπου αποκάλυψαν επίσης πολλές σήραγγες, ανέφερε το ANHA την Κυριακή.

Οι SDF, με την υποστήριξη των Μονάδων Άμυνας Γυναικών (YPJ), ξεκίνησαν την τρίτη φάση της «Επιχείρησης Ανθρωπιστικής Ασφάλειας» στο στρατόπεδο al-Hol, νοτιοανατολικά της Hasakah (Heseke), το Σάββατο. Αυτή η φάση ξεκίνησε ως απάντηση στις αυξημένες δραστηριότητες των πυρήνων του ISIS εντός του στρατοπέδου. Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, οι δυνάμεις συνέλαβαν ένα μέλος του ISIS που είχε ντυθεί γυναίκα για να αποφύγει τη σύλληψη σε ένα τμήμα του στρατοπέδου όπου συνήθως δεν επιτρέπονται οι άνδρες.

Ο επικεφαλής του Κέντρου Επικοινωνιών των SDF Farhad Shami δήλωσε: «Η πρώτη μέρα της επιχείρησης ήταν πολύ σημαντική. Καταφέραμε να συλλάβουμε έναν άνδρα μεταμφιεσμένο σε γυναίκα στον τομέα , όπου δεν επιτρεπόταν η είσοδος ανδρών. Βρήκαμε επίσης πολλές σήραγγες και νάρκες». Η ανακάλυψη σηράγγων και νάρκων εντός του καταυλισμού υπογραμμίζει τις συνεχιζόμενες προκλήσεις ασφαλείας και την έκταση των προσπαθειών του ISIS να διατηρήσει την παρουσία του στην περιοχή.

Η «Επιχείρηση Ανθρωπιστικής και Ασφάλειας» στοχεύει να εξουδετερώσει την απειλή που αποτελούν τα υπολείμματα του ISIS και να διασφαλίσει την ασφάλεια των κατοίκων του στρατοπέδου. Η επιχείρηση θα συνεχιστεί μέχρι να επιτευχθούν πλήρως οι στόχοι της, ενισχύοντας τη δέσμευση των Δυνάμεων Εσωτερικής Ασφάλειας της Βόρειας και Ανατολικής Συρίας και των συμμάχων τους για την καταπολέμηση της παρατεταμένης επιρροής του ISIS στην περιοχή.