Τούρκοι στρατοχωροφύλακες σκότωσαν Σύρο πρόσφυγα και βασάνισαν γυναίκες

Ένας νεαρός άνδρας σκοτώθηκε και δύο γυναίκες τραυματίστηκαν από τους Τούρκους συνοριοφύλακες «Jandarma» [σ.σ. στρατοχωροφύλακες] όταν άνοιξαν πυρ πάνω σε μια ομάδα Σύρων αμάχων.

Οι Τούρκοι στρατοχωροφύλακες ξυλοκόπησαν επίσης άγρια δύο γυναίκες χρησιμοποιώντας ξύλα και κλωτσιές, δυτικά της υπό τουρκική κατοχή συριακής Ρας Αλ Αΐν, βορειοδυτικά της συριακής πόλης Χασάκα, μετά από απόπειρά τους να περάσουν τα συριακά σύνορα προς το τουρκικό έδαφος κοντά στο χωριό Αλ Αζίζα.

Το λαθρεμπόριο «ανθεί» στην κατεχόμενη από την Τουρκία περιοχή της Ρας Αλ Άιν από τις φατρίες του φιλοτουρκικού ισλαμιστικού συριακού «Εθνικού Στρατού» και οι φιλότουρκοι λαθρέμποροι καρπώνονται τεράστια χρηματικά ποσά.

Οι λαθρέμποροι συχνά εξαπατούν και απαγάγουν ανθρώπους για λύτρα.

Η τουρκική Στρατοχωροφυλακή πυροβολεί επίσης αμάχους, αφήνοντας πολλούς νεκρούς και τραυματίες, ενώ συλλαμβάνει άλλους.

Στα σύνορα μεταξύ Συρίας και Τουρκίας, κυρίως σε περιοχές που ελέγχονται από τις υπό κουρδική διοίκηση Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF), πραγματοποιούνται πολλές επιχειρήσεις «λαθρομεταφοράς» τις τελευταίες ημέρες λόγω του ομιχλώδους καιρού.

Αυτή την καιρική κατάσταση εκμεταλλεύονται και οι λαθροδιακινητές που προωθούν Σύρους πρόσφυγες να περάσουν στην Τουρκία και στη συνέχεια να φτάσουν σε μια ευρωπαϊκή χώρα, ελπίζοντας σε μία καλύτερη ζωή.

Στις 10 Ιανουαρίου, οι Τούρκοι συνοριοφύλακες «Jandarma» ξυλοκόπησαν άγρια Σύρους χρησιμοποιώντας τουφέκια, ξύλα και κλωτσιές, αφού διέσχισαν τα συρροτουρκικά σύνορα τις πρώτες πρωινές ώρες μέσω διαδρομών «λαθρομεταφοράς». Οι Σύροι μεταφέρθηκαν σε κλινική της Αλ Νταρμπασίγια για νοσηλεία.