Στο χωριό Şapatan του Şemdinli, στρατιώτες άνοιξαν πυρ εναντίον των ανθρώπων σε ένα μίνι λεωφορείο που σταμάτησαν, απειλώντας και προσβάλλοντάς τους.

Στο χωριό Şapatan στην περιοχή Şemdinli του Χακάρι, η τουρκική αστυνομία Ειδικών Επιχειρήσεων συνεχίζει να διώκει πολίτες.

Πλάνα που τραβήχτηκε από κάτοικο της περιοχής δείχνει μασκοφόρους αστυνομικούς ειδικών επιχειρήσεων να σταματούν το μίνι λεωφορείο του χωριού, το οποίο μεταφέρει ανθρώπους μεταξύ του κέντρου της πόλης και των χωριών, υπό το όνομα του ελέγχου της Συλλογής Γενικών Πληροφοριών (GBT). Οι στρατιώτες προσπαθούν να πραγματοποιήσουν σωματική έρευνα πριν από την GBT,  να απειλήσουν και να προσβάλλουν όσους την απορρίπτουν. Στη συνέχεια, οι Τούρκοι στρατιώτες απειλούν τους ανθρώπους που αρνούνται να βγουν από το όχημα με «απειλές θανάτου» και ανοίγουν πυρ πολλές φορές λέγοντας «Θα σας πυροβολήσουμε, θα σας σκοτώσουμε».

For privacy reasons YouTube needs your permission to be loaded. For more details, please see our Πολιτική απορρήτου & συμμόρφωση GDPR.
I Accept

Η βουλευτής του Χακάρι του Κόμματος Λαϊκής Ισότητας και Δημοκρατίας (DEM) Öznur Bartın μοιράστηκε τα πλάνα του περιστατικού στον λογαριασμό της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και αντέδρασε σε αυτό που συνέβη με τα εξής λόγια: “Αυτή η ηχογράφηση είναι μόνο μια σύντομη καταγραφή της δίωξης εκεί. Το ίδιο χωριό, το ίδιο μέρος έχει μπει πολλές φορές στην ημερήσια διάταξη, αλλά η δίωξη δεν έχει τελειώσει, επειδή το κλίμα φόβου που επιδιώκεται να δημιουργηθεί έχει γίνει το θεμέλιο της κυβέρνησης. η νεολαία και ο λαός του Şemdinli δεν υποτάχθηκαν και δεν θα υποταχθούν σε καμία επιβολή, τυραννία και καταπίεση!».

2024-04-16T00:45:03+02:00

Αφήστε ένα σχόλιο

Go to Top