Το τουρκικό κράτος εισβολής συνεχίζει τις γενοκτονικές του επιθέσεις κατά της βορειοανατολικής Συρίας όπου έχει ήδη εισβάλει σε εδάφη κατά παράβαση του διεθνούς δικαίου.

Στην πόλη Κομπάνι της βόρειας Συρίας, δύο άτομα τραυματίστηκαν σε επίθεση του τουρκικού στρατού την Παρασκευή. Σύμφωνα με την κλινική του Κομπάνι, δύο άνδρες εργαζόμενοι στον τομέα της υγείας ηλικίας 25 και 30 ετών οδηγούσαν σε μια αποστολή διάσωσης κοντά στην πλατεία Newroz στα νοτιοανατολικά της πόλης, όταν στοχοποιήθηκε το ασθενοφόρο τους.

Το όχημα χτυπήθηκε ελάχιστα, αλλά οι δύο άνδρες τραυματίστηκαν  από θραύσματα και μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο. Σύμφωνα με το νοσοκομείο, τα τραύματα δεν ήταν απειλητικά για τη ζωή, αλλά η θεραπεία σε μία περίπτωση θα μπορούσε να παραταθεί.

Σε ανάρτηση στο Twitter την Τετάρτη, ο εκπρόσωπος Τύπου των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (SDF), Φερχάντ Σαμί, είπε: «Σήμερα το απόγευμα, μια νέα τουρκική επίθεση στόχευσε την περιοχή της πόλης Κομπάνι, χρησιμοποιώντας πυροβολικό και βομβαρδισμούς με UAV. Αυτές τις μέρες πριν από οκτώ χρόνια, το Κομπάνι ήταν η αιχμή του δόρατος στην τελική ήττα του ISIS, ξεκινώντας από το Ταλ Αμπιάντ μέχρι τη Ράκα».

Η Τουρκία επιτίθεται στη βορειοανατολική Συρία εδώ και χρόνια, απολαμβάνοντας διεθνή σιωπή. Οι επιθέσεις στοχεύουν συγκεκριμένα εκπροσώπους των δομών της Αυτόνομης Διοίκησης της Βόρειας και Ανατολικής Συρίας (AANES), μελών μάχιμων μονάδων καθώς και του άμαχου πληθυσμού. Μετά τις βουλευτικές και προεδρικές εκλογές τον περασμένο Μάιο, αυτές οι επιθέσεις εντάθηκαν. Από τις 7 Ιουνίου, τουλάχιστον 21 άνθρωποι έχουν δολοφονηθεί από τον τουρκικό στρατό στη βόρεια και ανατολική Συρία, πιο πρόσφατα η Συμπρόεδρος του Συμβουλίου του Qamishlo Canton, η αναπληρωτής της και ο οδηγός της, ο οποίος ήταν επίσης μέλος της AANES.

2023-07-06T17:16:53+02:00

Αφήστε ένα σχόλιο

Go to Top