Στην επίθεση με drone που πραγματοποίησε το τουρκικό κράτος στον δρόμο Qamişlo – Amûde, στοχοποιήθηκε όχημα δημοσιογράφων.

Τουρκικό  drone στόχευσε το απόγευμα όχημα δημοσιογράφου στη συμβολή του χωριού Til Şiîr στον δρόμο Qamisho-Amûde.

Το στοχευόμενο όχημα ανήκε στο JIN TV. Ως αποτέλεσμα του βομβαρδισμού, ένας υπάλληλος ονόματι Necimedin Feysel Hec Sînan έπεσε μάρτυρας και ένας δημοσιογράφος τραυματίστηκε.

Τουρκικά drones κινούνται αδιαμφισβήτητα στον εναέριο χώρο πάνω από τη Συρία που ελέγχεται από τις ΗΠΑ και τη Ρωσία. Τα τελευταία τρία χρόνια, η Τουρκία έχει πραγματοποιήσει περίπου 200 επιθέσεις με μη επανδρωμένα αεροσκάφη στην αυτόνομη περιοχή της βόρειας και ανατολικής Συρίας. Από το Derik μέχρι τη Shehba, δεν υπήρχε σχεδόν ένα μέρος που να μην βομβαρδίστηκε από  drones. Οι επιθέσεις στόχευαν εκπροσώπους της Αυτόνομης Διοίκησης της Βόρειας και Ανατολικής Συρίας (AANES), μέλη μάχιμων μονάδων καθώς και τον άμαχο πληθυσμό και στοίχισαν πάνω από εκατό ζωές. Επιπλέον, τουλάχιστον 46 μέλη των συριακών κυβερνητικών δυνάμεων σκοτώθηκαν από τον τουρκικό στρατό σε επιθέσεις στις βάσεις τους στην AANES.

Σε έναν  ισολογισμό  των εγκλημάτων και παραβιάσεων που διέπραξε ο τουρκικός στρατός κατοχής και οι μισθοφόροι του κατά των περιοχών της Βορειοανατολικής Συρίας τον Ιούλιο του 2023, οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF) ανέφεραν στις 10 Αυγούστου ότι ο τουρκικός στρατός κατοχής παραβιάζει επίμονα τον εναέριο χώρο της βορειοανατολικής Συρίας, χρησιμοποιώντας πολεμικά αεροσκάφη και UAV για να στοχεύσουν τόσο πολιτικούς όσο και στρατιωτικούς χώρους, συμπεριλαμβανομένων αυτοκινήτων σε δημόσιους δρόμους. «Αυτές οι επιθέσεις είχαν ως αποτέλεσμα την απώλεια ζωών μεταξύ των μαχητών και των πολιτών μας. Μόνο οι παραβιάσεις των πολεμικών αεροσκαφών έχουν φτάσει τις 58, ενώ τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη στόχευσαν περιοχές 10 φορές, με τις 7 από αυτές να πραγματοποιούνται από τον τουρκικό στρατό κατοχής και τις 3 από τους μισθοφόρους του. Είναι ανησυχητικό ότι έχει αναφερθεί η χρήση drones αυτοκτονίας σε αυτές τις επιθέσεις».

2023-08-24T16:10:14+02:00

Αφήστε ένα σχόλιο

Go to Top