Τουρκικό μη επανδρωμένο αεροσκάφος εξουδετερώθηκε από μαχητές του Στρατιωτικού Συμβουλίου της Μάνμπιτζ (MMC) σε χωριό στα βορειοδυτικά του καντονιού Μάνμπιτζ.

Το Στρατιωτικό Συμβούλιο της Μανμπίτζ (MMC) ανακοίνωσε ότι ένα drone του τουρκικού κράτους εισβολής εξουδετερώθηκε από τις δυνάμεις τους.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του MMC την Τρίτη, το drone καταρρίφθηκε στο χωριό al-Sayada στα βορειοδυτικά του καντονιού Manbij.

Οι αγροτικές περιοχές και τα χωριά στο καντόνι Manbij βομβαρδίζονται σχεδόν σε καθημερινή βάση από τις τουρκικές δυνάμεις και τους συμμαχικούς μισθοφόρους.

Η Μανμπίτζ βρίσκεται 30 χιλιόμετρα νότια των τουρκικών συνόρων και κατέχει βασική στρατηγική θέση στα σχέδια της Τουρκίας να επεκτείνει την παράνομη ζώνη κατοχής της στη βόρεια Συρία. Η πόλη, η οποία διοικείται από τη Δημοκρατική Αυτόνομη Διοίκηση, βρίσκεται στον σημαντικό αυτοκινητόδρομο Μ4, που διασχίζει τη βόρεια Συρία σαν σωσίβιο και αποτελούσε στρατηγική οδό εφοδιασμού για το ISIS.

Το 2022, η Μανμπίτζ ονομάστηκε από τον Τούρκο Πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ως ο πρωταρχικός στόχος για μια νέα εισβολή στη βόρεια και ανατολική Συρία. Υπήρξαν επανειλημμένες επιθέσεις από τον τουρκικό στρατό και τις συμμαχικές τζιχαντιστικές πολιτοφυλακές καθώς και απόπειρες διείσδυσης που στόχευαν κυρίως σε περιοχές οικισμών αμάχων με στόχο τον εκτοπισμό του πληθυσμού.

2024-01-24T01:21:40+02:00

Αφήστε ένα σχόλιο

Go to Top