Η Τουρκία συνεχίζει αμείωτες τις επιθέσεις της κατά της αυτόνομης περιοχής της βόρειας και ανατολικής Συρίας, στοχεύοντας όχι μόνο ζωτικής σημασίας εγκαταστάσεις ανεφοδιασμού, αλλά και περιοχές εγκατάστασης αμάχων.

Η βία του τουρκικού στρατού και των τζιχαντιστών συμμάχων του κατά της αυτόνομης περιοχής της Βόρειας και Ανατολικής Συρίας συνεχίζεται.

Σύμφωνα με πληροφορίες , το κατοχικό τουρκικό κράτος βομβάρδισε το Σάββατο το χωριό Deşîşe στο Τιλ Τεμίρ. Το σπίτι ενός χωρικού ονόματι Ebduselam El Mela χτυπήθηκε και 2 παιδιά και μια γυναίκα τραυματίστηκαν.

Οι Muna Ebduselam Mihemed (10), Kemal Ebduselam Mihemed (16) και Nûriye Mihemed El Hisên (40) μεταφέρθηκαν  στο νοσοκομείο Til Temir.

Το Til Temir απέχει 30 χιλιόμετρα από τα τουρκικά σύνορα και συνορεύει στα βόρεια με την παράνομη ζώνη κατοχής που η Τουρκία διατρέχει κατά μήκος των νότιων συνόρων της σε ένδειξη αλληλεγγύης με τους τζιχαντιστές στη Ροζάβα. Από το 2019, η περιφέρεια με χριστιανική πλειοψηφία βρίσκεται στο στόχαστρο των επιτιθέμενων ως μέρος ενός πολέμου φθοράς, με περιόδους υψηλής έντασης να εναλλάσσονται με περιόδους χαμηλής έντασης. Πάνω από τριάντα χωριά έχουν από τότε καταληφθεί, ερημωθεί ή καταστραφεί εκτενώς. Σχεδόν τόσα χωριά βρίσκονται ακριβώς στην πρώτη γραμμή – και άρα στο μόνιμο στόχαστρο των δυνάμεων κατοχής.

Οι συνεχείς εισβολές της Τουρκίας και των ισλαμιστών συμμάχων της συνιστούν παραβιάσεις της κατάπαυσης του πυρός και των συμφωνιών αποκλιμάκωσης που συνήφθησαν μεταξύ των εγγυήτριων δυνάμεων Ρωσίας και ΗΠΑ με την Τουρκία μετά την κατάληψη της Serêkaniyê (Ras al-Ain) και της Girê Spî (Tal Abyad) τον Οκτώβριο. 2019. Τόσο η Μόσχα όσο και η Ουάσιγκτον δίνουν ωστόσο στην Τουρκία το ελεύθερο.

2023-12-09T20:12:19+02:00

Αφήστε ένα σχόλιο

Go to Top