Το τουρκικό κράτος, το οποίο έχει απογοητευτεί από την απελευθέρωση της Σένγκαλ και τη στρατιωτική και πολιτική οργάνωση της κοινότητας των Γιαζίντι μετά τη γενοκτονική επίθεση του ISIS το 2014, επιτίθεται στη Σένγκαλ εδώ και 6 χρόνια.

Σύμφωνα με πληροφορίες που ελήφθησαν από την Αυτόνομη Διοίκηση της Σενγκάλ, ένα μη επανδρωμένο αεροσκάφος μάχης (UCAV) του κατοχικού τουρκικού κράτους βομβάρδισε τις σκηνές των εργαζομένων που άνοιγαν πηγάδια νερού στην περιοχή Kora Simoqya στην περιοχή Mezargeh της πόλης Xanesor (Khanasor). περίπου στις 18.00 τοπική ώρα σήμερα.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες,τρία χτυπήματα της τουρκικής UCAV άφησαν νεκρούς 5 εργάτες και τραυματίστηκαν άλλοι 2. Δεν έχει γίνει ακόμη επίσημη δήλωση σχετικά με την ταυτότητα των νεκρών και των τραυματιών εργαζομένων.

Η Αυτόνομη Διοίκηση της Σένγκαλ αναμένεται να προβεί σε λεπτομερή δήλωση σχετικά με την επίθεση και τα αποτελέσματά της.

Η περιοχή οικισμού των Γιαζίντι Shengal (Sinjar) στην περιοχή του Ιρακινού Κουρδιστάν είναι η τελευταία συνεχψόμενη περιοχή οικισμού της κοινότητας των Γιαζίντι. Χιλιάδες Γιαζίντι δολοφονήθηκαν και χιλιάδες γυναίκες και παιδιά αιχμαλωτίστηκαν στην επίθεση της 3ης Αυγούστου 2014 στη Σενγκάλ από τους μαχητές του ISIS. Ενώ οι συμμορίες του ISIS άρχισαν να δολοφονούν τους Γιαζίντι στη Σένγκαλ, οι Πεσμεργκά έφυγαν, αφήνοντας τους Γιαζίντι πίσω τους απροστάτευτους. Οι αντάρτες του HPG (Δυνάμεις Λαϊκής Άμυνας) και του YJA Star (Ελεύθερες Γυναικείες Μονάδες) και μαχητές των YPG (Μονάδες Λαϊκής Άμυνας) και YPJ (Μονάδες Άμυνας Γυναικών) ήρθαν για βοήθεια του λαού των Γιαζίντι απέναντι στην επίθεση του ISIS. Χάρη σε έναν πολύμηνο ανιδιοτελή αγώνα, η πόλη απελευθερώθηκε στις 13 Νοεμβρίου 2015. Μετά την απελευθέρωση της πόλης, το HPG και το YPG/YPJ αποχώρησαν στη συνέχεια το 2017. Οι άνθρωποι που επέστρεψαν στη γη τους μετά την ανεξαρτησία της Σενγκάλ μεταρρυθμίστηκαν, δημιούργησαν αμυντικές μονάδες ( YBS Μονάδες Αντίστασης Σιντζάρ) και έχτισαν τους θεσμούς τους.

Οι επιθέσεις της Τουρκίας που παραβιάζουν το διεθνές δίκαιο αποτελούν ρουτίνα στο νότιο Κουρδιστάν εδώ και χρόνια. Η τουρκική αεροπορία βομβαρδίζει τα εδάφη του KRI και του Ιράκ σχεδόν σε καθημερινή βάση, ειδικά όπου υπάρχουν  αντάρτες. Ωστόσο, οι περιοχές οικισμών αμάχων δέχονται επίσης τακτικές επιθέσεις από τον τουρκικό στρατό, συμπεριλαμβανομένης της περιοχής οικισμού των Γιαζίντι στη Σένγκαλ και του προσφυγικού καταυλισμού Μαξμούρ. Με τον εναέριο «τρόμο» της, η Άγκυρα ακολουθεί μια στοχευμένη πολιτική εκτοπισμού -ιδίως καταστρέφοντας σκόπιμα μη στρατιωτικές υποδομές.

2023-12-30T23:41:50+02:00

Αφήστε ένα σχόλιο

Go to Top