Τουρκικά ΜΜΕ: Επικίνδυνο βήμα από την Ελλάδα η αγορά των πυραυλικών συστημάτων Spike NLOS

Αντιδράσεις στην Τουρκία για τους Spike NLOS

Με αρνητικά σχόλια δημοσιοποιούν τα τουρκικά ΜΜΕ την προμήθεια των πυραυλικών συστημάτων SPIKE για τις ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις που ενέκρινε το ΚΥΣΕΑ.

Η Turkiye με τίτλο: «Επικίνδυνο βήμα της Ελλάδας με την αγορά των SPIKE», αναφέρει ότι η Ελλάδα ενέκρινε την προμήθεια των πυραυλικών συστημάτων και «συνεχίζει να εξοπλίζεται παρά τον περιορισμένο προϋπολογισμό» και επιτίθεται κατά της χώρας μας κατηγορώντας την ότι «εξακολουθεί να προκαλεί την κρίση στο Αιγαίο, βασίζοντας την εξωτερική της πολιτική στην αντιπαλότητα με την Τουρκία, αγοράζοντας όπλα αξίας δισεκατομμυρίων δολαρίων».

Το τουρκικό μέσο παραθέτει την ανακοίνωση του ΚΥΣΕΑ για την απόφαση προμήθειας του πυραυλικού συστήματος, σημειώνοντας ότι υπήρξαν διαπραγματεύσεις με το Ισραήλ για την αγορά του.

Επίσης, και η Aksam με τίτλο: «Επικίνδυνη εξέλιξη στα σύνορα της Τουρκίας! Η Ελλάδα δεν χορταίνει όπλα» παραθέτει τα όσα δημοσιεύονται στον ελληνικό ηλεκτρονικό Τύπο για την αγορά του συστήματος, καθώς και τις ανακοινώσεις του ΚΥΣΕΑ και υπενθυμίζει ότι η ίδια ανέφερε προ μηνών πως «η Ελλάδα θα αγοράσει το πυραυλικό αμυντικό σύστημα για να χρησιμοποιηθεί κατά της Τουρκίας».

Στην πλειοψηφία τους τα τουρκικά ΜΜΕ σχολιάζουν με αρνητικά χροιά την προμήθεια του πυραυλικού συστήματος SPIKE δίδοντας στους τίτλους την είδηση ότι: «H Ελλάδα αγοράζει από το Ισραήλ SPIKE-NLOS», όπως η milliyet, Yeni Safak, Cumhuriyet κ.α.