Τουρκία: Θύματα παρακολούθησης από τη ΜΙΤ οπαδοί του Κιλιτσντάρογλου

Θύματα παρακολούθησης της τουρκική ΜΙΤ, με παράνομο γερμανικής κατασκευής λογισμικό έπεσαν δεκάδες οπαδοί και συνεργάτες του υποψήφιου προέδρου στις εκλογές στην Τουρκία, Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου.

Η ΜΙΤ τους παρακολουθούσε με λογισμικό ανάλογο του Predator!

Όπως μετέδωσε ο Παντελής Βαλασόπουλος στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του OPEN, η εισαγγελία του Μονάχου ανακοίνωσε κατηγορίες κατά γερμανικής εταιρείας, που κατασκευάζει λογισμικό παρακολουθήσεων ανάλογο του Predator. Αυτό το λογισμικό απαγορεύεται να εξαχθεί από τη Γερμανία, ωστόσο η εταιρεία παραβίασε την απαγόρευση και πούλησε κρυφά το λογισμικό αυτό στην τουρκική ΜΙΤ, έναντι 5 εκατ. ευρώ.

Τώρα η εισαγγελία κατηγορεί την εταιρεία γι αυτή την εξαγωγή. Γερμανικά ΜΜΕ μεταδίδουν ότι η ΜΙΤ παρακολουθούσε με το λογισμικό αυτό αντιπάλους του Ερντογάν, ακτιβιστές υπέρ του Κιλιτσντάρογλου, αλλά και πολλούς δημοσιογράφους στην Τουρκία.

Η ΜΙΤ κατηγορείται πως είχε κατασκευάσει ψεύτικη ιστοσελίδα που απευθυνόταν σε ακτιβιστές υπέρ του προέδρου του CHP και όποιοι έμπαιναν εκεί παγιδεύονταν με το λογισμικό παρακολούθησης.

Αναμένεται η απαγγελία επίσημων κατηγοριών από την εισαγγελία του Μονάχου.

Το μεγάλο πρόβλημα του Κιλιτσντάρογλου

Τρεις ημέρες πριν τις εκλογές οι Κούρδοι απειλούν να εγκαταλείψουν τον Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου.

Όπως μεταδίδει ο ανταποκριτής του ΣΚΑΙ στην Κωνσταντινούπολη, Μανώλης Κωστίδης, ενας Τούρκος εθνικιστής μαζί με την Ακσενέρ έχουν υπογράψει πρωτόκολλο. Το πρωτόκολλο προβλέπει πως θα μπορούν να μείνουν φυλακισμένοι οι εκλεγμένοι δήμαρχοι που έχουν σχέση με την τρομοκρατία κυρίως στην νοτιοανατολική Τουρκία κάτι που ξεσήκωσε τους Κούρδους.

Το Χαντεπέ λέει ότι το πρωτόκολλο που έχει υπογράψει ο Κιλιτσντάρογλου με τους Εθνικιστές είναι εναντίον των παγκόσμιων δικαιωμάτων και αρχών και ότι αύριο θα ανακοινώσουν την απόφασή τους για το αν θα στηρίξουν τον Κιλιτσντάρογλου.

Ουμίτ Οζντάγ: Ο ηγέτης ακροδεξιού κόμματος Zafer ανακοίνωσε ότι στηρίζει τον Κιλιτσντάρογλου

Ο ηγέτης του τουρκικού ακροδεξιού κόμματος Zafer, ο Ουμίτ Οζντάγ, τάχθηκε σήμερα υπέρ του υποψηφίου της αντιπολίτευσης, Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου στον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών με αντίπαλο τον νυν πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν.

Μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου δίπλα στον Κιλιτσντάρογλου, ο Οζντάγ είπε πως οι δύο άνδρες συμφώνησαν να στείλουν τους μετανάστες στην Τουρκία πίσω στις πατρίδες τους μέσα σε ένα χρόνο μετά τις εκλογές.