Τέσσερα άτομα που συμμετείχαν στο 4ο Τακτικό Συνέδριο του Κόμματος της Πράσινης Αριστεράς στην Άγκυρα συνελήφθησαν από την τουρκική αστυνομία. Η Εισαγγελία της Άγκυρας έχει ξεκινήσει έρευνα σχετικά με την εμφάνιση αφίσας με τον Αμπντουλάχ Οτσαλάν στο συνέδριο.

Η τουρκική αστυνομία συνέλαβε τέσσερα άτομα που συμμετείχαν στο 4ο Τακτικό Συνέδριο του Κόμματος της Πράσινης Αριστεράς στην τουρκική πρωτεύουσα Άγκυρα μετά το συμβάν την Κυριακή, μετέδωσε το πρακτορείο Mezopotamya .

Η Εισαγγελία της Άγκυρας ανακοίνωσε επίσης την έναρξη έρευνας για την εμφάνιση αφίσας του ηγέτη του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (ΡΚΚ), Αμπντουλάχ Οτσαλάν, στο συνέδριο του κόμματος.

Ένα από τα αιτήματα που διατύπωσαν οι συμμετέχοντες στο συνέδριο του φιλοκουρδικού κόμματος της αντιπολίτευσης, το οποίο θα συνεχίσει να λειτουργεί υπό το όνομα του Κόμματος Λαϊκής Ισότητας και Δημοκρατίας (HEDEP), ήταν να τερματιστεί η 31μηνη κράτηση χωρίς επικοινωνία του Οτσαλάν.

Η κύρια ατζέντα του συνεδρίου ήταν η δημοκρατική λύση του κουρδικού ζητήματος και η ειρήνη στην κουρδική σύγκρουση με την Τουρκία. Οι συμμετέχοντες άνοιξαν μια αφίσα του Οτσαλάν σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την απομόνωση του ηγέτη του PKK, επισημαίνοντας ότι ο τρόπος για να επιτευχθεί αυτός ο στόχος είναι να τερματιστεί η απομόνωση του ηγέτη του PKK.