Μιλώντας για την αντίσταση κατά του τουρκικού στρατού στις αντάρτικες περιοχές, ο αντάρτης του HPG, Êrîş Koçer, δήλωσε ότι ο τουρκικός στρατός δεν σημειώνει καμία πρόοδο παρά την κινητοποίηση όλων των πόρων και της πολεμικής του τεχνολογίας.

Το τουρκικό κράτος συνεχίζει τις μαζικές του επιθέσεις στις Ζώνες Άμυνας Medya που ελέγχονται από τους αντάρτες στο νότιο Κουρδιστάν (βόρειο Ιράκ), οι οποίες επικεντρώνονται ιδιαίτερα στις περιοχές Zap, Avaşîn και Metîna. Ενώ ο τουρκικός στρατός κινητοποιεί όλους τους πόρους και την πολεμική του τεχνολογία, οι αντάρτες αντιστέκονται με αποφασιστικότητα και υπονομεύουν την τεχνολογία.

Μιλώντας στο ANF για την κατάσταση, ο Êriş Koçer, αντάρτης στις τάξεις του HPG (Δυνάμεις Λαϊκής Άμυνας), είπε: «Το τουρκικό κράτος μας επιτίθεται με όλη του τη δύναμη και την πιο προηγμένη τεχνολογία, αλλά μέχρι στιγμής δεν μπόρεσε να πετύχει το επιθυμητό αποτέλεσμα έχει κολλήσει σε αυτόν τον πόλεμο».

Ο αντάρτης του HPG δήλωσε ότι η YJA Star ( Ελεύθερες Γυναικείες Μονάδες) έχουν καθοριστική επιρροή στην εξέλιξη του πολέμου με τις ιδιαίτερα ισχυρές ενέργειές τους εναντίον του τουρκικού στρατού, έτοιμοι να κάνουν οποιαδήποτε θυσία. “Αυτοί οι αυτοθυσιαστικοί μαχητές έχουν ορκιστεί να προστατεύσουν τη χώρα τους με κάθε κόστος. Όπως η Zîlan και η Bêrîtan, πολεμούν ενάντια στον εχθρό και τους προδότες. Αυτή η αντίσταση των συντρόφων μας είναι καθοριστική για την ήττα που υπέστη ο εχθρός. Η αντίσταση που δείχνουν οι φίλες μας σε αυτόν τον πόλεμο σήμερα είναι πηγή ηθικού και δύναμης για εμάς. Αυτό δεν είναι μόνο για εμάς, αλλά για τον λαό του Κουρδιστάν και όλου του κόσμου».

Ο Koçer συνέχισε: “Οι σύντροφοί μας χτυπούν δυνατά τον εχθρό με τις ενέργειές τους και ταυτόχρονα τον εμποδίζουν να πετύχουν τους στόχους τους. Ο εχθρός υφίσταται μια βαριά ήττα μπροστά σε αυτό.”

Σχολιάζοντας την τρέχουσα κατάσταση και την υποστήριξη των παραγόντων στο Νότιο Κουρδιστάν προς την Άγκυρα, ο Êriş Koçer είπε: «Εκτός από τον πόλεμο και τις επιθέσεις του τουρκικού κράτους, υπάρχει και μια μεγάλη προδοσία. Η προδοσία και η αντίσταση είναι πολύ απτές.
Οι συνεργάτες πολεμούν δίπλα στον εχθρό, που ποτέ δεν κατάφερε να μας νικήσει. Αλλά όσο υπάρχει το αποικιστικό πνεύμα, το τουρκικό κράτος και οι συνεργάτες του δεν θα μπορέσουν ποτέ να πετύχουν τους στόχους τους εδώ».

«Πολλοί από τους συντρόφους μας πέθαναν στον πόλεμο ενάντια στο φασιστικό κράτος και τους συνεργάτες του, αλλά είναι ξεκάθαρο για ποιο λόγο έγιναν αυτές οι θυσίες. Φυσικά, αυτές οι θυσίες έχουν ένα σκοπό. Αυτοί οι σύντροφοι θυσιάστηκαν, χωρίς καν να σκεφτούν τον εαυτό τους ούτε στιγμή, για να εγγυηθούν τη φυσική ελευθερία του Ηγέτη μας [Abdullah Öcalan] και να δημιουργήσουν ένα ελεύθερο Κουρδιστάν. Όσο ζούμε θα συνεχίζεται αυτός ο αυτοθυσιαστικός δρόμος. Γιατί ζούμε για τους ανθρώπους μας».

Ο μαχητής του HPG ολοκλήρωσε τα λόγια: «Οι αντάρτες της ελευθερίας θα κυνηγήσουν με θυσία τον σκοπό τους μέχρι την τελευταία σταγόνα αίματος και είναι αποφασισμένοι να βγουν νικητές από αυτόν τον πόλεμο. Για το λόγο αυτό, εκφράζουν ότι δεν θα εγκαταλείψουν ποτέ τον αγώνα τους ότι και να γίνει, όποιες συνθήκες κι αν είναι. Είμαστε αποφασισμένοι να ζήσουμε μέχρι τέλους για την ελευθερία του ηγέτη και ένα ελεύθερο Κουρδιστάν. Τέλος, εύχομαι σε όλους τους φίλους μας που πολεμούν αυτή τη στιγμή στην πρώτη γραμμή ενάντια στον εχθρό κάθε επιτυχία. Η Νίκη θα είναι δική μας».

2023-11-21T15:31:31+02:00

Αφήστε ένα σχόλιο

Go to Top