Το PYD τόνισε ότι δεν έχουν παρά σεβασμό και εκτίμηση για τον σουηδικό λαό και τους θεσμούς του, που διαδραματίζουν εξέχοντα ρόλο στην εδραίωση της παγκόσμιας ειρήνης,  στις προσπάθειες για μεσολάβηση και την επίλυση του συριακού ζητήματος.

Το Κόμμα Δημοκρατικής Ένωσης (PYD) εξέδωσε ανακοίνωση για τον διάλογο μεταξύ Τουρκίας και Σουηδίας στις συνεχιζόμενες συνομιλίες για την ένταξη της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ, στην οποία αναφέρεται και το PYD.

«Το όνομα του κόμματός μας αναφέρθηκε στο πλαίσιο των συνομιλιών μεταξύ Τουρκίας και Σουηδίας ως αποτέλεσμα της διαπραγμάτευσης που έχει γίνει μεταξύ των δύο χωρών για την ένταξη της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ και του εκβιασμού του τουρκικού κράτους σε χώρες και δυνάμεις που κατανοούν τα δεινά του κουρδικού λαού», ανέφερε η δήλωση του PYD την Παρασκευή.

Η δήλωση επισημαίνει ότι το τουρκικό κράτος δεν είναι ικανοποιημένο με την ουδετερότητα αυτών των κομμάτων και προσπαθεί να κερδίσει όλες τις δυνάμεις, ιδιαίτερα το ΝΑΤΟ, στο πλευρό του στον πόλεμο που διεξάγει κατά της κουρδικής παρουσίας σε όλο τον κόσμο.

Το PYD τόνισε ότι δεν τρέφει τίποτα άλλο από το σεβασμό και την εκτίμηση για τον σουηδικό λαό και τους θεσμούς του, που διαδραματίζουν εξέχοντα ρόλο στην εδραίωση της παγκόσμιας ειρήνης, στις προσπάθειες για μεσολάβηση και την επίλυση του συριακού ζητήματος.

«Το κόμμα μας δεν έχει προβεί σε καμία ενέργεια που βλάπτει τα συμφέροντα της Σουηδίας και του λαού της. Αντίθετα, καταγγέλλουμε την πίεση και τον εκβιασμό που δέχεται για να επηρεάσει την ανθρωπιστική του στάση για την υποστήριξη της δημοκρατίας στον κόσμο», δήλωσε το PYD.

2023-07-15T20:06:19+02:00

Αφήστε ένα σχόλιο

Go to Top