Το Κόμμα της Πράσινης Αριστεράς θα πραγματοποιήσει το 4ο Τακτικό Μεγάλο Συνέδριο στην Άγκυρα στις 15 Οκτωβρίου.

 

Το Κόμμα της Πράσινης Αριστεράς επιβεβαίωσε ότι θα πραγματοποιήσει το 4ο Τακτικό Μεγάλο Συνέδριο στην Άγκυρα στις 15 Οκτωβρίου.

Το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί στο Αθλητικό Μέγαρο Ατατούρκ της Άγκυρας.

Η απόφαση ελήφθη μετά τη διήμερη διάσκεψη που πραγματοποιήθηκε στην Άγκυρα την περασμένη Κυριακή και Δευτέρα. Το Κόμμα της Πράσινης Αριστεράς ξεκίνησε μια διαδικασία αναδιάρθρωσης αμέσως μετά τις εκλογές και διοργάνωσε λαϊκές συνελεύσεις, εργαστήρια και συναντήσεις εργασίας για να λάβει κριτική και προτάσεις..

Η πλήρης απομόνωση που επιβλήθηκε στον Abdullah Öcalan ήταν κεντρικό θέμα της συζήτησης, μαζί με ζητήματα όπως το κουρδικό ζήτημα, ο πόλεμος, η διαχείριση των επιτρόπων στις πόλεις, η πολιτική του τρίτου δρόμου και οι δυνατότητες της δημοκρατικής πολιτικής.

Το συνέδριο υπογράμμισε ότι ένα από τα μεγαλύτερα εμπόδια για τον εκδημοκρατισμό στην Τουρκία είναι η απόλυτη απομόνωση στο Ιμράλι που διαρκεί εδώ και 24 χρόνια. Υπό αυτή την έννοια, τονίστηκε επανειλημμένα πόσο σημαντικό ήταν να αγωνιζόμαστε μόνιμα για τον τερματισμό της απομόνωσης του Οτσαλάν και της φυσικής του ελευθερίας.

2023-09-14T14:53:01+02:00

Αφήστε ένα σχόλιο

Go to Top