Ο Agirî Tolhildan, ένας από τους αντάρτες του YJA Star, είπε ότι ο Ηγέτης του Κουρδικού Λαού είναι η ελπίδα των καταπιεσμένων λαών και το PKK είναι η εγγύηση της ελευθερίας.

Μιλώντας στο ANF με αφορμή την 45η επέτειο από την ίδρυση του PKK, ο Agirî Tolhildan, ένας από τους αντάρτες στις τάξεις του YJA Star (Ελεύθερες Γυναικείες Μονάδες), είπε ότι οι γυναίκες, που συνειδητοποίησαν τη δική τους δύναμη με το PKK, εδωσαν έναν μεγάλο αγώνα υπό την ηγεσία του YJA Star στα βουνά  και δήλωσαν ότι πολέμησαν με την πίστη τους στη νίκη. Τόνισε ότι με το PKK, οι Κούρδισες γυναίκες συνειδητοποίησαν τη δική τους δύναμη και θέληση και επανιδρύθηκαν.

Δηλώνοντας ότι οι γυναίκες που εντάχθηκαν στο PKK αναζωογόνησαν τον πολιτισμό της θεάς στο Κουρδιστάν, η Tolhildan είπε: “Ο ηγέτης έδωσε στις γυναίκες την αποστολή της ηγεσίας και τους ενστάλαξε την πίστη και τη δύναμη να πολεμήσουν ενάντια σε κάθε είδους δυσκολίες και πατριαρχική νοοτροπία. Στην Επανάσταση της Ροζάβα , όλοι είδαν ότι οι γυναίκες μπορούν να επιτύχουν με πίστη, θάρρος και μεγάλη θέληση. Οι γυναίκες έχουν μεγάλο ρόλο και αποστολή. Πέρυσι, η θυσιαστική δράση που πραγματοποιήθηκε από τη σύντροφο Sara και τη σύντροφο Rûken στα χνάρια της Zîlan μας θύμισε τη δύναμη και θάρρος των γυναικών των Κούρδων.

Οικουμενοποίηση του «Jin, Jiyan, Azadi»

Με την εξέγερση που αναπτύχθηκε στο Rojhilat (Ανατολικό Κουρδιστάν στο Ιράν), το σύνθημα «Jin, Jiyan, Azadî» (Γυναίκα, Ζωή, Ελευθερία), που διατύπωσε ο Ηγέτης μας, εξαπλώθηκε σε όλο τον κόσμο και έγινε παγκόσμιο σύνθημα. Χάρη στον Ηγέτη μας, το «Jin, Jiyan, Azadî», που είναι η βάσητων γυναικών, μετατράπηκε σε παγκόσμιο αγώνα.

Οι γυναίκες ανέκτησαν τη δύναμή τους χάρη στο PKK

Πριν από το PKK, οι κούρδισες βρίσκονταν σε μια θέση χωρίς σημασία, με τις σκέψεις, τον πόνο, την αγάπη και την ύπαρξή τους να αγνοούνται στην κοινωνία. Με το PKK και αφού ο ηγέτης μας ανέπτυξε την ιδεολογία της γυναικείας απελευθέρωσης, οι γυναίκες ανέκτησαν την αποστολή και τον ρόλο τους, ή μάλλον την προηγούμενη ισχύ τους. Όλες οι γυναίκες ανέλαβαν την αποστολή της ελευθερίας και έπαιξαν πρωτοποριακό ρόλο. Αυτό είναι μια ένδειξη του πόσο σημαντικό ρόλο παίζουν οι γυναίκες στον αγώνα για ελευθερία. Ο ηγέτης έδωσε στις γυναίκες την πρωτοποριακή αποστολή στον επαναστατικό αγώνα.

Ένας μεγάλος αγώνας στα βουνά

Το σύνθημα του αρχηγού μας «η κοινωνία δεν μπορεί να είναι ελεύθερη χωρίς τις γυναίκες να είναι ελεύθερες» είναι ουσιαστικό. Γυναίκες που συνειδητοποιούν τη δική τους ισχύ στον Αγώνα για την Ελευθερία του Κουρδιστάν υπό την ηγεσία του PKK πολεμούν στις τάξεις του YJA Star στα βουνά όπως παντού αλλού. Πολεμούν ενάντια στον φασιστικό τουρκικό στρατό στις Αμυντικές Ζώνες Medya, σε πολεμικές σήραγγες και στο πεδίο. Πολεμούν σε θέσεις με την πίστη τους στη νίκη. Η θυσιαστική ενέργεια που πραγματοποιήθηκε από τον σύντροφο Rojhat και τον σύντροφο Erdal στην Άγκυρα κατά της Τουρκικής Δημοκρατίας, η οποία θέλει να καταστρέψει και να περιθωριοποιήσει τον κουρδικό λαό και το PKK στο πρόσωπο του αρχηγού μας, δείχνει τη δύναμη εκδίκησης του PKK. Κανείς δεν μπορεί να μας πάρει μακριά από τον αρχηγό μας. Ο αρχηγός μας είναι η ελπίδα όλων των καταπιεσμένων λαών. Αντίστοιχα, το PKK είναι η εγγύηση της ελευθερίας για όλους τους καταπιεσμένους λαούς».

2023-11-27T01:40:38+02:00

Αφήστε ένα σχόλιο

Go to Top