Το KCDK-E καλεί τη γερμανική κυβέρνηση να μην υποδεχθεί τον δικτάτορα και εγκληματία πολέμου Ερντογάν ως κρατικό προσκεκλημένο στο Βερολίνο.

Η συζήτηση γύρω από την εξαγγελθείσα κρατική επίσκεψη του Τούρκου Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στο Βερολίνο την Παρασκευή συνεχίζεται. Το Κογκρέσο της Κοινωνίας του Δημοκρατικού Κουρδιστάν στην Ευρώπη (KCDK-E) εξέδωσε ανακοίνωση καλώντας τη γερμανική κυβέρνηση να αποσύρει την πρόσκληση και να μην υποδεχθεί τον δικτάτορα και εγκληματία πολέμου ως κρατικό προσκεκλημένο.

Η ανακοίνωση του KCDK-E αναφέρει: «Ο αιματηρός δικτάτορας Ερντογάν υποστηρίζει κάθε μορφή τρόμου στη Μέση Ανατολή, καταστέλλει την αντιπολίτευση στην Τουρκία, διαπράττει σφαγές στο Κουρδιστάν και έρχεται στη Γερμανία στις 17 Νοεμβρίου. Ο Ερντογάν είναι εγκληματίας πολέμου που κατέχει το Κουρδιστάν με τον στρατό του, βομβαρδίζοντας Κούρδους και πραγματοποιώντας αιματηρά σχέδια στη Μέση Ανατολή. Η Γερμανία, μια από τις πιο σημαντικές χώρες της ευρωπαϊκής δημοκρατίας, δίνει το παράδειγμα δεχόμενος αυτόν τον δολοφόνο πριν από τη μεγάλη πορεία διαμαρτυρίας κατά της απαγόρευσης του PKK στο Βερολίνο. Το κράτος είναι πραγματικά αφοσιωμένο στα ανθρώπινα δικαιώματα, τη δημοκρατία και τις παγκόσμιες αξίες, θα πρέπει να πάρει ξεκάθαρη θέση και να μην καλεί τον δικτάτορα Ερντογάν. Ο Ερντογάν δεν μπορεί να είναι ένας κανονικός κρατικός φιλοξενούμενος στη Γερμανία γιατί είναι εγκληματίας πολέμου».

Το KCDK-E είπε ότι δεν θεωρεί σύμπτωση ότι η επίσκεψη του Τούρκου προέδρου πραγματοποιείται μία ημέρα πριν από την προγραμματισμένη μακροχρόνια διαδήλωση «Άρση της απαγόρευσης του PKK, ενίσχυση της δημοκρατίας» στο Βερολίνο. «Μάλλον, η επικάλυψη στο χρονοδιάγραμμα δείχνει νέες βρώμικες συμφωνίες μεταξύ της γερμανικής κυβέρνησης και της Τουρκίας. Ο Όλαφ Σολτς θέλει να συζητήσει «όλα τα πολιτικά ζητήματα» που επηρεάζουν και τις δύο χώρες με τον δικτάτορα Ερντογάν, ο οποίος έχει προσκληθεί σε δείπνο στην Ομοσπονδιακή Καγκελαρία. Αναμφίβολα θα συζητήσουν επίσης τον πόλεμο στη Μέση Ανατολή, τον έλεγχο της μετανάστευσης, το μέλλον της συμφωνίας ΕΕ-Τουρκίας, τη συνεργασία του ΝΑΤΟ και τα βρώμικα σχέδια κατά του κουρδικού λαού».

Αναφερόμενος στην ευρεία κριτική για την επίσκεψη και τις εξαγγελθείσες διαμαρτυρίες, το KCDK-E δήλωσε: «Ως Κούρδοι, καταδικάζουμε αυτήν την επίσκεψη, η οποία συμπίπτει με την κεντρική διαδήλωση κατά της απαγόρευσης του PKK στις 18 Νοεμβρίου στο Βερολίνο, και καλούμε το γερμανικό κράτος να να εγκαταλείψει  αμέσως αυτή τη στάση και να ακυρώσει την πρόσκληση.Καλούμε τον λαό μας και όλους όσους υπερασπίζονται την ανθρωπότητα να κινητοποιηθούν για μια μαζική πορεία διαμαρτυρίας στο Βερολίνο στις 18 Νοεμβρίου για να δώσουν την κατάλληλη απάντηση στον δικτάτορα Ερντογάν και τη γερμανική κυβέρνηση που τον προσκάλεσε. “

2023-11-15T16:23:49+02:00

Αφήστε ένα σχόλιο

Go to Top