Το KCDK-E κάλεσε για συμμετοχή στις διαδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν στις 7-8 Οκτωβρίου που προωθούνται από το TJK-E για να απαιτήσουν την ελευθερία του Κούρδου Ηγέτη Αμπντουλάχ Οτσαλάν.

 

Σε γραπτή δήλωση, το Συνέδριο των Δημοκρατικών Κοινωνιών του Κουρδιστάν στην Ευρώπη (KCDK-E) κάλεσε όλους να συμμετάσχουν στις δράσεις που θα πραγματοποιηθούν μεταξύ 7 και 8 Οκτωβρίου. Οι δράσεις προωθούνται από το TJK-E στην επέτειο της διεθνούς συνωμοσίας κατά του Ηγέτη του Κουρδικού Λαού Αμπντουλάχ Οτσαλάν.

Στη δήλωση υπογραμμίζεται ότι ο Ηγέτης του Κουρδικού Λαού διεξάγει αγώνα για 25 χρόνια αιχμάλωτος, παρά τα σχέδια άρνησης και καταστροφής των συνωμοτών, και προσέθεσε: «Οι γυναικείες απελευθερωτικές ιδέες του Ηγέτη Apo (Αμπντουλάχ Οτσαλάν) συνεχίζουν να εξαπλώνονται σε μια ευρύτερη περιοχή κάθε μέρα. βρίσκεται στο επίκεντρο αυτού του παραδείγματος και ενός αγώνα που απελευθερώνει ανθρώπους και γυναίκες.Αν και ο ηγέτης Apo ήταν αιχμάλωτος, μπήκε σε μια ιστορική πρόκληση με τις συνωμοτικές δυνάμεις για λογαριασμό της ανθρωπότητας τόσο σωματικά όσο και ψυχολογικά .Για αυτόν τον λόγο, το σύστημα βασανιστηρίων Imrali ήταν δομημένο για την πνευματική και σωματική καταστροφή του Ηγέτη Apo.

Ο Ηγέτης Apo μας διαφωτίζει με το παράδειγμα που ανέπτυξε. Η μάσκα του επιβεβλημένου πολέμου, της σφαγής και της ανδροκρατούμενης νοοτροπίας έχει πέσει. Διαφωτισμένοι άνθρωποι στο Κουρδιστάν, στη Μέση Ανατολή και σε όλο τον κόσμο ενώνονται γύρω από τις ιδέες του Ηγέτη του Λαού Αμπντουλάχ Οτσαλάν, του ηγέτη της νέας παγκόσμιας επανάστασης».

Η δήλωση συνέχισε: «Λαοί, γυναίκες και δημοκρατικές δυνάμεις επιλέγουν να πολεμήσουν για ένα κοινό μέλλον συναντώντας το παράδειγμα που προτείνει ο Ηγέτης Apo. Το καλύτερο παράδειγμα αυτού είναι ότι το σύνθημα «Jin, Jiyan Azadi», που είναι το σύμβολο των γυναικών -οδηγημένος ο αγώνας, τον έφερε σε ένα σημείο που καθορίζει τον δρόμο της απελευθέρωσης των γυναικών παγκοσμίως».

Η ανακοίνωση του KCDK-E υπογράμμισε ότι «το σύστημα βασανιστηρίων και απομόνωσης που συνεχίζεται εδώ και 25 χρόνια στοχεύει όλα τα κέρδη του κουρδικού λαού».

Η δήλωση συνεχίζει: «Η ελευθερία του Ηγέτη Apo είναι η ελευθερία του κουρδικού λαού, των γυναικών, των νέων, των καταπιεσμένων λαών και της ανθρωπότητας. Η απομόνωση και τα βασανιστήρια που εφαρμόζονται στο Ιμραλί είναι απομόνωση και βασανιστήρια κατά του κουρδικού λαού, των γυναικών, των νέων και όλης της ανθρωπότητας. 

Βασική μας προτεραιότητα είναι να σπάσουμε το σύστημα βασανιστηρίων Imrali, το οποίο παραβιάζει όλες τις ανθρώπινες αρχές, νόμους και διατηρείται από το φασιστικό τουρκικό κράτος,  να αγωνιστούμε για την υγεία και την ασφάλεια του Ηγέτη Apo. Δεν αποδεχόμαστε τη σιωπή της CPT και του Συμβουλίου της Ευρώπης. Αυτή η σιωπή κάνει αυτούς τους θεσμούς συνένοχους στο σύστημα βασανιστηρίων. Τους καλούμε να εκπληρώσουν άμεσα τα καθήκοντά τους.

Καλούμε όλους να συμμετάσχουν ενεργά στις δράσεις που θα πραγματοποιηθούν στις 7 και 8 Οκτωβρίου».

2023-10-04T14:12:57+02:00

Αφήστε ένα σχόλιο

Go to Top