Οι Δυνάμεις Λαϊκής Άμυνας HPG επιβεβαίωσαν τον θάνατο 7 Τούρκων στρατιωτών κατοχής, κατά τη διάρκεια μιας σειράς συγκεκριμένων επιχειρήσεων που πραγματοποιήθηκαν κατά του τουρκικού στρατού κατοχής στις περιοχές  Άμυνας Mediya στο Νότιο Κουρδιστάν.

Το κέντρο ενημέρωσης του HPG εξέδωσε ανακοίνωση στην κοινή γνώμη, επιβεβαιώνοντας τον θάνατο 7 Τούρκων στρατιωτών κατοχής, η οποία ανέφερε :

Επιθέσεις του τουρκικού στρατού κατοχής με απαγορευμένα εκρηκτικά και χημικά αέρια :

* Στις 29 Σεπτεμβρίου, στις 09:00 και στις 14:00, ο Τουρκικός κατοχικός στρατός βομβάρδισε τα πολεμικά χαρακώματα στην πλατεία αντίστασης στο λόφο Τζάρτζελ στην περιοχή Ματίνα 3 φορές με χημικά αέρια και μία φορά με drone φορτωμένο με εκρηκτικά .

* Στις 30 Σεπτεμβρίου, στις 08:35, 11:10, 11:15 και 11:30, ο στρατός κατοχής βομβάρδισε τα πολεμικά χαρακώματα στην πλατεία αντίστασης στο λόφο Amadiya στην περιοχή Martyr Dalil, δυτικά του Zap, 5 φορές με drones φορτωμένα με εκρηκτικά .

Στις 17:30, ο στρατός κατοχής βομβάρδισε τα πολεμικά χαρακώματα στην πλατεία αντίστασης στο λόφο Amadiyah στην περιοχή Martyr Dalil, δυτικά του Zap, 9 φορές με απαγορευμένα εκρηκτικά .

Επιθέσεις του τουρκικού στρατού κατοχής :

* Στις 30 Σεπτεμβρίου, τουρκικά πολεμικά αεροσκάφη βομβάρδισαν μια φορά την περιοχή του ποταμού Ζι, 3 φορές την πλατεία του ποταμού Λουλάν στην περιοχή Khakurk, μια την πλατεία Kanisarki στην περιοχή Gari, μια την πλατεία Αντίστασης στο λόφο Jarjel στην περιοχή Matina και μια φορά την Πλατεία Αντίστασης στο λόφο Μπαχάρ. Στην περιοχή Martyr Dalil, δυτικά του Zap .

Επίσης οι περιοχές Zap, η περιοχή Shahid Dalil δυτικά του Zap, το Khakurk και η Matina βομβαρδίστηκαν με πυροβολικό .