Οι αντάρτες HPG και YJA Star συνεχίζουν να προκαλούν βαριά πλήγματα στον τουρκικό στρατό κατοχής στο Κουρδιστάν, αντιμετωπίζοντας βάναυσες τουρκικές επιθέσεις, μεταξύ άλλων με χημικά όπλα.

Το Κέντρο Τύπου των Δυνάμεων Λαϊκής Άμυνας (HPG) εξέδωσε ανακοίνωση που παρέχει πληροφορίες για τις αντάρτικες ενέργειες και τις επιθέσεις του τουρκικού στρατού στις ζώνες άμυνας Medya που ελέγχονται από τους αντάρτες στο νότιο Κουρδιστάν (βόρειο Ιράκ).

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του HPG την Παρασκευή, οι αντάρτες του HPG και του YJA Star  κατέστρεψαν τρεις κάμερες παρακολούθησης που είχαν εγκαταστήσει οι τουρκικές δυνάμεις κατοχής και ένας στρατιώτης σκοτώθηκε. Εκτός από τις αεροπορικές επιθέσεις και τις επιθέσεις πυροβολικού, η Τουρκία συνεχίζει να χρησιμοποιεί χημικά όπλα και αντισυμβατικά εκρηκτικά.

Το HPG έδωσε τις ακόλουθες λεπτομέρειες σχετικά με τις τελευταίες ενέργειες των ανταρτών και τις επιθέσεις του τουρκικού στρατού:

Περιοχή Δυτικού Ζαπ

Στην περιοχή αντίστασης Girê Amêdîyê, δύο κάμερες παρακολούθησης καταστράφηκαν από ελεύθερους σκοπευτές στις 5 και 6 Δεκεμβρίου. Στο Girê Cûdî, μια επίθεση ελεύθερων σκοπευτών την Πέμπτη είχε στόχο μια τουρκική μονάδα που ήθελε να κόψει δέντρα στην περιοχή. Ένας στρατιώτης σκοτώθηκε.

Metîna και Xakurke

Στην περιοχή αντίστασης Girê Ortê στη Μετίνα, οι αντάρτες επενέβησαν στις 4 και 5 Δεκεμβρίου με ελαφρά και ημιαυτόματα όπλα εναντίον Τούρκων στρατιωτών που ετοίμαζαν επιθέσεις με χημικά όπλα εναντίον θέσης ανταρτών. Μια κάμερα παρακολούθησης καταστράφηκε στο Girê Çarçel στο Metîna στις 5 Δεκεμβρίου. Στο Xakurke, οι αντάρτες χτύπησαν τις δυνάμεις κατοχής στις περιοχές Girê Şehîd Axîn και Girê Şehîd Kamuran με βαρέα όπλα και μια εχθρική θέση καταστράφηκε.

Επιθέσεις του τουρκικού στρατού

Οι θέσεις των ανταρτών στο Girê Ortê δέχθηκαν επίθεση έντεκα φορές με χημικό αέριο και επτά φορές με αντισυμβατικά εκρηκτικά στις 3, 4 και 7 Δεκεμβρίου. Στην περιοχή αντίστασης Girê FM στην περιοχή του δυτικού Zap, οι τουρκικές δυνάμεις επιτέθηκαν στις θέσεις των ανταρτών με αντισυμβατικά εκρηκτικά στις 5 Δεκεμβρίου .

Οι θέσεις των ανταρτών στην περιοχή Şehîd Diyar στο Zap βομβαρδίστηκαν από drone φορτωμένο με εκρηκτικά στις 5 Δεκεμβρίου. Στη Sida στο Zap, το HPG κατέγραψε συνολικά τρεις επιθέσεις με αντισυμβατικά εκρηκτικά εναντίον θέσεων ανταρτών στις 5 και 6 Δεκεμβρίου.

Επιπλέον, το HPG ανέφερε 26 αεροπορικές επιδρομές από τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη. Οι επιθέσεις στις 3, 5, 6 και 7 Δεκεμβρίου στράφηκαν κατά των περιοχών Gundê Bêşîlî, Gundê Xankê και Gundê Dergelê στη Metîna. τις περιοχές Sinînê, Ava Lolanê, Kolît και Geliyê Lolanê στο Xakurke· τις περιοχές Deşta Kafya και Gundê Gûzê στο Gare και Girê Bahar στη δυτική περιοχή Zap. Περαιτέρω επιθέσεις από επιθετικά ελικόπτερα έπληξαν την περιοχή Xakurke στις 7 Δεκεμβρίου. Το HPG ανέφερε επίσης επιθέσεις πυροβολικού από τον τουρκικό στρατό στις περιοχές Zap, Metîna και Xakurke.

2023-12-09T20:24:41+02:00

Αφήστε ένα σχόλιο

Go to Top