Το HPG δήλωσε ότι η αντίσταση ενάντια στις τουρκικές δυνάμεις εισβολής στις περιοχές των ανταρτών στο Νότιο Κουρδιστάν συνεχίζεται.

Το Κέντρο Τύπου των Δυνάμεων Λαϊκής Άμυνας (HPG) εξέδωσε ανακοίνωση που παρέχει πληροφορίες σχετικά με τις συνεχιζόμενες επιθέσεις του τουρκικού στρατού και τις ενέργειες των ανταρτών στις ζώνες άμυνας Medya που ελέγχονται από τους αντάρτες στο νότιο Κουρδιστάν (βόρειο Ιράκ) από τις 4 έως τις 6 Ιανουαρίου. .

Σύμφωνα με τη δήλωση, οι αντάρτες συνεχίζουν να αντιστέκονται ενεργά στις κατοχικές επιθέσεις του τουρκικού στρατού και ένας στρατιώτης σκοτώθηκε στην περιοχή Ζαπ σε μια ενέργεια για να αποκρούσει επίθεση σε θέση ανταρτών.

Από την άλλη, η τουρκική αεροπορία βομβάρδισε 22 φορές τις περιοχές των ανταρτών τις τελευταίες δύο ημέρες και χρησιμοποίησε αντισυμβατικά εκρηκτικά, drones φορτωμένα με εκρηκτικά και πυροβολικό. Σύμφωνα με το HPG, οι αντάρτες δεν υπέστησαν απώλειες στις αεροπορικές επιδρομές.

Şehîd Delîl, Δυτικό Zap

Στην περιοχή αντίστασης Girê Cûdî, τα τουρκικά στρατεύματα ανέλαβαν δράση για να ανατινάξουν μια θέση ανταρτών στις 4 Ιανουαρίου. Οι αντάρτες απέτρεψαν την επιχείρηση με μια ενέργεια  που σκότωσε έναν στρατιώτη.

Την ίδια μέρα, δύο τουρκικές θέσεις βομβαρδίστηκαν με βαρύ οπλισμό και υπέστησαν ζημιές. Λίγο αργότερα, οι αντάρτες YJA Star (Ελεύθερες Γυναικείες Μονάδες) με βαρύ οπλισμό σταμάτησαν μια απόπειρα προέλασης του τουρκικού στρατού.

Επίσης στις 6 Ιανουαρίου δύο απόπειρες προέλασης στην περιοχή ανακόπηκαν από τους αντάρτες με βαρύ οπλισμό. Το απόγευμα, τουρκική θέση υπέστη ζημιές από χτυπήματα των ανταρτών.

Στην περιοχή της αντίστασης Girê Amêdîyê, αντάρτες πυροβόλησαν ένα φορτηγό των δυνάμεων κατοχής στις 4 Ιανουαρίου.

Τουρκικές επιθέσεις με απαγορευμένα εκρηκτικά, χημικό αέριο και drones φορτωμένα με εκρηκτικά

* Στις 4 και 6 Ιανουαρίου, οι θέσεις μάχης των ανταρτών στην περιοχή αντίστασης Girê Cûdî στην περιοχή του Δυτικού Ζαπ βομβαρδίστηκαν 2 φορές με απαγορευμένα εκρηκτικά και 3 φορές με drones φορτωμένα με εκρηκτικά.

* Στις 4 Ιανουαρίου η θέση μάχης Şehîd Diyar των ανταρτών στην περιοχή Ζαπ βομβαρδίστηκε 2 φορές με drones φορτωμένα με εκρηκτικά.

Επιθέσεις του τουρκικού στρατού

* Στις 5 και 6 Ιανουαρίου, ο τουρκικός στρατός πραγματοποίησε 8 αεροπορικές επιδρομές στις περιοχές Bêşîli, Şêlazê, Serê Metîna στην περιοχή Metîna. 6 αεροπορικές επιδρομές στις περιοχές Ava Lolanê, Sinînê, Kolît στην περιοχή Xakurkê. 4 αεροπορικές επιδρομές στις περιοχές Girê Amediyê, περιοχή αντίστασης Girê Bahar στην περιοχή Şehîd Delîl Δυτικο Zap. 4 αεροπορικές επιδρομές στις περιοχές Girê Casûsan, Balayan στην περιοχή Qendîl. Οι αντάρτες δεν υπέστησαν απώλειες σε αυτούς τους βομβαρδισμούς.

* Οι περιοχές Zap, Şehîd Delîl Δυτικο Zap, Metîna και Xakurkê βομβαρδίστηκαν με πυροβολικό.

2024-01-09T01:53:19+02:00

Αφήστε ένα σχόλιο

Go to Top