Οι αντάρτες YJA Star και HPG συνεχίζουν την αντίστασή τους ενάντια στις τουρκικές δυνάμεις κατοχής στο Νότιο Κουρδιστάν χωρίς διακοπή.

Το YJA Star και το HPG συνεχίζουν την αντίσταση κατά των τουρκικών δυνάμεων εισβολής στις Ζώνες Άμυνας Medya που ελέγχονται από τους αντάρτες στο νότιο Κουρδιστάν (βόρειο Ιράκ).

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Κέντρου Τύπου του HPG την Πέμπτη, η Τουρκία συνεχίζει να χρησιμοποιεί αντισυμβατικά εκρηκτικά, φορτωμένα με εκρηκτικά drones, μαχητικά αεροσκάφη, ελικόπτερα και πυροβολικό εναντίον των ανταρτών.

Αναφορικά με τις τελευταίες ενέργειες των ανταρτών και τις επιθέσεις του τουρκικού στρατού, το HPG έδωσε τις ακόλουθες λεπτομέρειες:

Şehîd Delîl, περιοχή Δυτικού Ζαπ

Στην περιοχή αντίστασης Girê Cûdî, οι αντάρτες επενέβησαν πολλές φορές με βαριά και ημιαυτόματα όπλα κατά των προελάσεων του τουρκικού στρατού στις 13-14 Νοεμβρίου. Η προέλαση των στρατευμάτων εισβολής ανακόπηκε τρεις φορές με αυτόν τον τρόπο. Ένα drone φορτωμένο με εκρηκτικά καταστράφηκε από τους αντάρτες με τακτικές δολιοφθοράς. Στις 13 Νοεμβρίου, αντάρτες του YJA Star πυροβόλησαν ελικόπτερα πάνω από την περιοχή δύο φορές. Τρεις θέσεις του τουρκικού στρατού χτυπήθηκαν σε διάφορες άλλες ενέργειες που πραγματοποίησαν οι αντάρτες με βαριά και ημιαυτόματα όπλα.

Στην περιοχή αντίστασης Girê Amêdîyê, οι αντάρτες πραγματοποίησαν δέκα ενέργειες στις 13 Νοεμβρίου και δύο ενέργειες στις 15 Νοεμβρίου στις οποίες χρησιμοποιήθηκαν βαριά όπλα.

Metîna και Xakurke

Οι δυνάμεις κατοχής στις περιοχές Girê Çarçel και Girê Ortê στο Metîna καθώς και Girê Şehîd Kamuran και Ermûş στο Xakurke χτυπήθηκαν με βαρέα όπλα στις 14-15 Νοεμβρίου.

Επιθέσεις του τουρκικού στρατού

Από τις 13 Νοεμβρίου, ο τουρκικός στρατός έχει επανειλημμένα χρησιμοποιήσει αντισυμβατικά εκρηκτικά εναντίον θέσεων ανταρτών στη Sîντα, Girê Ortê και Girê Amêdiyê. Επιθέσεις με εκρηκτικά drones στόχευαν τις θέσεις των ανταρτών στις περιοχές Girê Çarçel, Girê Cûdî και Girê Amêdiyê.

Τις τελευταίες δύο ημέρες, το HPG κατέγραψε συνολικά δέκα αεροπορικές επιδρομές από μαχητικά αεροσκάφη εναντίον των περιοχών Girê Cûdî και Girê Bahar στη δυτική περιοχή Zap, Golka, Gundê Besîlî και Gundê Dergelê στη Metîna καθώς και σε Goşînê, Berbizina, Girê Şehîd, Hawar και Şehîd Şerîf στο Xakurke. Ο τουρκικός στρατός πραγματοποίησε περαιτέρω επιθέσεις με ελικόπτερα  και πυροβολικό σε διάφορες περιοχές στις περιοχές Zap, Metîna και Xakurke.

2023-11-18T18:14:57+02:00

Αφήστε ένα σχόλιο

Go to Top