Τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη βομβάρδισαν τις Αμυντικές Ζώνες της Medya 37 φορές μέσα σε έξι ημέρες, καθώς η εκστρατεία κατοχής τους σε αντάρτικες περιοχές συνεχίζεται αμείωτη.

Το Κέντρο Τύπου των Δυνάμεων Λαϊκής Άμυνας (HPG) δημοσίευσε μια δήλωση που παρέχει πληροφορίες για τις επιθέσεις του τουρκικού στρατού στις Ζώνες Άμυνας Medya που ελέγχονται από τους αντάρτες στο νότιο Κουρδιστάν (βόρειο Ιράκ). Σύμφωνα με την ανακοίνωση, οι αντάρτες στη Sîντα στην περιοχή Ζαπ συνεχίζουν να αντιστέκονται στις δυνάμεις κατοχής. Ο τουρκικός στρατός προσπαθεί να καταλάβει τις υπόγειες αμυντικές θέσεις των ανταρτών στην περιοχή για πάνω από ενάμιση χρόνο, χρησιμοποιώντας όλο το οπλοστάσιο του.

Ήδη από τον Σεπτέμβριο, αναφέρθηκε ότι ένα τετραγωνικό χιλιόμετρο γύρω από τη θέση είχε καταστραφεί από τους μαζικούς βομβαρδισμούς. Μετά τις αεροπορικές επιδρομές, ο στρατός χρησιμοποίησε βαρύ κατασκευαστικό εξοπλισμό για να καταστρέψει τις σήραγγες. Οι αντάρτες του HPG και του YJA Star συνεχίζουν να πολεμούν ενάντια σε αυτές τις απόπειρες με τα μέσα που έχουν στη διάθεσή τους. Στις 11 Φεβρουαρίου, ένας εκσκαφέας με φτυάρι χτυπήθηκε από τους αντάρτες πολλές φορές με χειροβομβίδες , ελαφρά όπλα και αναγκάστηκε να υποχωρήσει. Στις 15 Φεβρουαρίου, οι αντάρτες πραγματοποίησαν περαιτέρω επιθέσεις σε εκσκαφέα χρησιμοποιώντας χειροβομβίδες και ελαφρά πυροβόλα όπλα.

37 αεροπορικές επιδρομές από μαχητικά αεροσκάφη μέσα σε έξι ημέρες

Σύμφωνα με το HPG, οι Αμυντικές Ζώνες της Medya βομβαρδίστηκαν 37 φορές από τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη μεταξύ 16 και 21 Φεβρουαρίου. Οι στόχοι των εναέριων βομβαρδισμών ήταν οι περιοχές Deşta Kafya, Yekmalê και Neqeba Xêrê στο Gare, Girê Bahar και Girê Amêdî στη δυτική περιοχή Zap, Ava Lolanê, Sinînê, Xinêrêya Jor και Goşînê στο Xakurke, Şehîd Îbrahîm στο Zap καθώς και Dergelê, Şêlazê, Bêşîlî και Serê Metîna στο Metîna. Το Girê Çarçel στη Μετίνα βομβαρδίστηκε από πολεμικά ελικόπτερα στις 19 Φεβρουαρίου.

2024-02-24T02:16:34+02:00

Αφήστε ένα σχόλιο

Go to Top