Το τουρκικό κράτος κλιμακώνει τις επιθέσεις του  Κατά των περιοχών που έχουν οι αντάρτες στο νότιο Κουρδιστάν (βόρειο Ιράκ) ενώ οι αντάρτες συνεχίζουν τις ενέργειές τους.

Το Γραφείο Τύπου των Δυνάμεων Λαϊκής Άμυνας (HPG) εξέδωσε μια δήλωση που παρέχει πληροφορίες για τις τελευταίες επιθέσεις του τουρκικού στρατού και τις ενέργειες των ανταρτών στις ζώνες άμυνας Medya που ελέγχονται από τους αντάρτες στο νότιο Κουρδιστάν (βόρειο Ιράκ).

Ενέργειες των ανταρτών

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, οι θέσεις των τουρκικών δυνάμεων στην περιοχή αντίστασης Girê FM χτυπήθηκαν δύο φορές και υπέστησαν ζημιές από τους αντάρτες YJA Star (Ελεύθερες Γυναικείες Στρατιές) με βαρέα όπλα στις 7 Ιουλίου.

Στις 8 Ιουλίου, κινητές ομάδες ανταρτών στόχευσαν τα τουρκικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη  πάνω από την περιοχή αντίστασης Girê Cûdî, σταματώντας τη δραστηριότητα των drones στην περιοχή.

Στις 9 Ιουλίου, οι αντάρτες κατέστρεψαν ένα σύστημα κάμερας παρακολούθησης των δυνάμεων κατοχής στην περιοχή αντίστασης Girê FM.

Επιχείρηση του τουρκικού στρατού

Στις 5 Ιουλίου, ο τουρκικός στρατός πραγματοποίησε επιχείρηση στις περιοχές Şikefta Birîndara, Karker και Kokerê στην περιοχή Zap. Ενώ η επιχείρηση συνεχίζεται, οι τουρκικές δυνάμεις προσπαθούν να καταλάβουν το Kokerê, πραγματοποιώντας βομβαρδισμούς και κόβοντας δέντρα στην περιοχή.

Επιθέσεις του τουρκικού στρατού

Στις 7-8 Ιουλίου, ο τουρκικός στρατός πραγματοποίησε 16 αεροπορικές επιδρομές στην περιοχή Şehîd Delîl στο Zap. Sinînê , Ava Lolanê στο Xakurke. και Gundê Şiyê, Deşta Kafya, Gundê Meyrokê περιοχές στο Gare.

Στις 7-8 Ιουλίου, οι περιοχές Girê Bahar, Girê Cûdî, Girê Amediyê στο δυτικό Zap. Sida περιοχή αντίστασης στο Zap.  Golka στη Μετίνα. Οι περιοχές Girê Şehîd Kamuran, Girê Şehîd Heqî στο Xakurke έγιναν στόχος 414 επιθέσεων με οβίδες, τανκς και βαρέα όπλα.

Στις 7-8-9 Ιουλίου ο τουρκικός στρατός επιτέθηκε στις θέσεις των ανταρτών στις περιοχές Sîda, Şehîd Delîl και Girê FM και προσπάθησε να κατεδαφίσει τις εγκαταστάσεις τούνελ των ανταρτών με κατασκευαστικό εξοπλισμό.

2023-07-11T16:29:20+02:00

Αφήστε ένα σχόλιο

Go to Top