Το ψήφισμα του Γερμανικού Αριστερού Κόμματος (Die Linke) – «Σταματήστε τον Ερντογάν, τερματίστε τον τρόμο με τις βόμβες στη Ροζάβα και το Νότιο Κουρδιστάν και άρετε την απαγόρευση για το PKK!». – αντήχησε στο συνέδριο του κόμματος στο Άουγκσμπουργκ.

Το Γερμανικό Αριστερό Κόμμα (Die Linke) ενέκρινε ψήφισμα κατά των στρατιωτικών επιθέσεων της Τουρκίας στη Βόρεια και Ανατολική Συρία και στην περιοχή του Κουρδιστάν του Ιράκ στο συνέδριο του ευρωπαϊκού κόμματός του στο Άουγκσμπουργκ το Σάββατο, καλώντας τη γερμανική κυβέρνηση «να σταματήσει τον Τούρκο Πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν». 

Το ψήφισμα της Αριστεράς καταδικάζει σθεναρά την ποινικοποίηση του κουρδικού λαού στη Γερμανία και απαιτεί την άρση της απαγόρευσης των δραστηριοτήτων του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK), λέγοντας: «Είναι παρωδία να ποινικοποιείς μια οργάνωση που συνέβαλε στην ίδρυση ενός φάρου δημοκρατία στη Ροζάβα», υποστηρίζοντας επίσης ότι η ίδια η απαγόρευση έχει οδηγήσει σε «απαγόρευση συγκεντρώσεων και χιλιάδες δικαστικές υποθέσεις εναντίον Κούρδων ακτιβιστών».

Η Die Linke εξέφρασε επίσης τη δυσαρέσκειά της για την πρόσφατη κρατική επίσκεψη του Τούρκου Προέδρου Ερντογάν στη Γερμανία. Κατηγόρησαν τον Τούρκο πρόεδρο ότι υποστηρίζει «ισλαμικές τρομοκρατικές πολιτοφυλακές» και καταστέλλει τη δημοκρατική αντιπολίτευση στην Τουρκία, ενώ παραβιάζει το διεθνές δίκαιο βομβαρδίζοντας συνεχώς τον κουρδικό άμαχο πληθυσμό, και επέκριναν τον φερόμενο ρόλο των γερμανικών προμηθευτών όπλων στην διευκόλυνση αυτών των επιθέσεων. Απαίτησαν την άμεση διακοπή όλων των παραδόσεων όπλων στην Τουρκία.