Το Gerîla TV κυκλοφόρησε μια ταινία ντοκιμαντέρ για μια θεαματική επαναστατική επιχείρηση από το HPG και το YJA Star εναντίον ενός στρατοπέδου βάσης των τουρκικών δυνάμεων κατοχής στις Ζώνες Άμυνας Medya που ελέγχονται από τους αντάρτες στο νότιο Κουρδιστάν (βόρειο Ιράκ).

Το Gerîla TV δημοσίευσε μια ταινία με τίτλο “Agir Kete Dilê Enqere” (Η φωτιά έπεσε στην καρδιά της Άγκυρας). Το βίντεο διάρκειας μιας ώρας δείχνει πραγματικές σκηνές από την Επαναστατική Επιχείρηση Şehîd Doğa Viyan που στρέφεται κατά των τουρκικών δυνάμεων κατοχής στην περιοχή αντίστασης Girê Cûdî στη δυτική περιοχή Zap στις 17 Φεβρουαρίου.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, η κύρια περιοχή βάσης του τουρκικού στρατού στην περιοχή εισέβαλαν αντάρτες από πολλές πλευρές. Οι εχθρικές θέσεις καταλήφθηκαν με ιλιγγιώδη ταχύτητα και κατασχέθηκαν όπλα, όπως χειροβομβίδες και ρουκέτες Β7, χρησιμοποιήθηκαν από τους αντάρτες ενάντια στις τουρκικές δυνάμεις εισβολής. Κατασχέθηκαν διάφορα όπλα, ενώ πυρπολήσαν οπλα μαζί με άλλο εξοπλισμό. Σύμφωνα με τη δήλωση του HPG που δημοσιεύθηκε στις 18 Φεβρουαρίου, 37 Τούρκοι στρατιώτες σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, μεταξύ των οποίων ένας λοχαγός και αρκετοί υπαξιωματικοί. Οι αντάρτες κατέστρεψαν 15 θέσεις καθώς και 7 κοντέινερ, ένα οπλοστάσιο, μια θέση ασυρμάτου, ένα παρατηρητήριο, δύο όπλα Α4, έναν εκτοξευτή χειροβομβίδων, 2 συστήματα ραντάρ και 5 κάμερες παρακολούθησης από το οπλοστάσιο του τουρκικού στρατού.

Η επιχειρησιακή περιοχή βιντεοσκοπήθηκε από τους ίδιους τους αντάρτες με κάμερες drone. Τα πλάνα δείχνουν τους αντάρτες να προελαύνουν πάνω από απότομους βράχους και μέσα από ναρκοθετημένες περιοχές, τις ήρεμες συνομιλίες που έγιναν κατά τον συντονισμό της επιχείρησης και τις απίστευτες στιγμές μάχης. Οι αντάρτες σκαρφάλωσαν σε συρματοπλέγματα και διείσδυσαν στις θέσεις. Ένας από τους αντάρτες καλεί τους άλλους να προχωρήσουν και ρίχνονται χειροβομβίδες. Οι αντάρτες σχηματίζουν μια γραμμή άμυνας και καταλαμβάνουν ολόκληρη τη βάση.

Όταν μια θέση πυρπολείται, ένας αντάρτης φωνάζει “Agir kete dile Enqere” (Φωτιά έπεσε στην καρδιά της Άγκυρας). Η ταινία πήρε το όνομά της από αυτό το επιφώνημα.

Ένας αντάρτης ονόματι Σερβάν, που μαρτύρησε κατά τη διάρκεια των συγκρούσεων, παρασύρεται από τη σκηνή από τους συντρόφους του. Στα πλάνα που απεικονίζουν τη συντροφικότητα και την πίστη των ανταρτών, τα ματωμένα ρούχα του μαρτυρικού αντάρτη. Το σώμα του πεσμένου αντάρτη δεν πεφτει από την πλάτη του συντρόφου του στα απότομα βράχια.

2024-04-25T01:34:54+02:00

Αφήστε ένα σχόλιο

Go to Top