Το Gerîla TV δημοσίευσε πλάνα από μια ενέργεια των ανταρτών κατά των τουρκικών δυνάμεων κατοχής στην περιοχή αντίστασης Girê Cûdî στο νότιο Κουρδιστάν.

Η διαδικτυακή πύλη Gerîla TV δημοσίευσε πλάνα από μια αντάρτικη δράση στις Ζώνες Άμυνας Medya που ελέγχονται από τους αντάρτες στο νότιο Κουρδιστάν (βόρειο Ιράκ). 

Το βίντεο δείχνει μια ενέργεια που πραγματοποιήθηκε από αντάρτες του YJA Star (Ελεύθερες Γυναικείες Στρατιές) εναντίον τουρκικής στρατιωτικής θέσης στην περιοχή αντίστασης Girê Cûdî στην περιοχή Zap.

Σύμφωνα με το Γραφείο Τύπου του HPG (Δυνάμεις Λαϊκής Άμυνας), η δράση με βαρέα όπλα στράφηκε εναντίον τουρκικής στρατιωτικής θέσης σε τμήμα του στρατηγικού όγκου στις 15:40 της 31ης Ιουλίου.

Ο ορεινός όγκος Girê Cûdî βρίσκεται στο μέτωπο Şehîd Delîl στο δυτικό τμήμα της περιοχής Zap, από το οποίο ο τουρκικός στρατός χρειάστηκε να αποσυρθεί τον περασμένο χειμώνα, αφού υπέστη μεγάλες απώλειες. Από τις 20 Ιουλίου, η περιοχή είναι και πάλι το επίκεντρο του πολέμου στην περιοχή του Ζαπ ως μέρος μιας νέας κατοχικής επιχείρησης.

 

2023-08-15T14:41:11+02:00

Αφήστε ένα σχόλιο

Go to Top