Το Gerîla TV δημοσίευσε πλάνα από την επαναστατική επιχείρηση στο Xakurkê προς τα τέλη Δεκεμβρίου, κατά την οποία σκοτώθηκαν δεκάδες τουρκοι στρατιώτες.

Στις εικόνες που δημοσίευσε το Gerîla TV, φαίνεται ότι οι αντάρτικες μονάδες εισήλθαν στην περιφέρεια του τουρκικού στρατού, παρά τις σκληρές συνθήκες του χειμώνα.

Η δράση πραγματοποιήθηκε από διάφορες πλευρές και στις εικόνες φαίνονται τα πτώματα των σκοτωμένων στρατιωτών, τα όπλα και οι θέσεις τους.

Σε προηγούμενη δήλωση, το Κέντρο Τύπου του HPG (HPG-BİM) ανέφερε ότι πραγματοποίησαν επαναστατική επιχείρηση στο Xakurkê στις 22 Δεκεμβρίου, γύρω στις 15:00. Η δράση πήρε το όνομά της από τον σύντροφο μάρτυρα Ahmed Rûbar, έναν από τους κορυφαίους διοικητές των ανταρτών.

Αναφέρθηκε ότι στην επιχείρηση αυτή σκοτώθηκαν 27 στρατιώτες. Κατασχέθηκαν πολλά όπλα και στρατιωτικός εξοπλισμός.

Σε άλλη συντονισμένη δράση στη Μετίνα, τιμωρήθηκαν 9 στρατιώτες.

Ο τουρκικός στρατός, ο οποίος συστηματικά έκρυβε τις απώλειές του από το κοινό, αναγκάστηκε να παραδεχτεί ότι ο υπολοχαγός Ramazan Günay, ο ειδικός λοχίας Mehmet Serinkan, ο ειδικός δεκανέας Ismail Yazıcı και οι μισθοφόροι Emre Taşkın, Yasin Karaca και Çağatay Erenoğlu πέθαναν μετά από αυτή την ενέργεια.

2024-01-17T02:04:41+02:00

Αφήστε ένα σχόλιο

Go to Top