Το φιλοκουρδικό Κόμμα Ισότητας και Δημοκρατίας των Λαών (DEM) της Τουρκίας ξεκίνησε την εκστρατεία του για τις επερχόμενες τοπικές εκλογές, που έχουν προγραμματιστεί για τις 31 Μαρτίου. Σε μια σημαντική συγκέντρωση στο Ντιγιάρμπακιρ (Amed), οι συμπροεδρεύοντες Tülay Hatimoğulları και Tuncer Bakırhan τόνισαν την αφοσίωση του κόμματος στα περιφερειακά ζητήματα, την εστίασή του στην ιθαγένεια χωρίς αποκλεισμούς και την αποφασιστικότητά του να χρησιμοποιήσει δημοκρατικά μέσα για να εκδιώξει τους διορισμένους από το κράτος διαχειριστές.

Το φιλοκουρδικό Κόμμα Ισότητας και Δημοκρατίας των Λαών (DEM) ξεκίνησε επίσημα την εκστρατεία του για τις τοπικές εκλογές τη Δευτέρα στο Ντιγιαρμπακίρ (Αμέντ). Η εκδήλωση προσέλκυσε μεγάλο πλήθος καθώς το κόμμα παρουσίασε υποψηφίους δημάρχους για πόλεις και περιφέρειες με κουρδικές πλειοψηφίες πριν από τις κάλπες που έχουν προγραμματιστεί για τις 31 Μαρτίου.

Η συμπρόεδρος Tülay Hatimoğulları ανέβηκε στο βήμα, επαναλαμβάνοντας την ακλόνητη δέσμευση του κόμματος DEM στα δικαιώματα των Κούρδων. Τόνισε τον ευρύτερο στόχο της προώθησης της ισότητας των πολιτών μεταξύ διαφόρων κοινοτήτων, συμπεριλαμβανομένων των Αλεβιτών, της μεγαλύτερης μειονοτικής θρησκευτικής ομάδας στη χώρα. Ο συμπρόεδρος υπογράμμισε την ισχυρή στάση του κόμματος για τα δικαιώματα των γυναικών, την ενδυνάμωση των νέων, την προστασία του περιβάλλοντος και τα δικαιώματα των εργαζομένων και των μη προνομιούχων.

Η Hatimoğulları επεσήμανε τον αρνητικό αντίκτυπο των διορισμένων από το κράτος διαχειριστών σε περιοχές με κουρδική πλειοψηφία και τόνισε τον ζωτικό ρόλο της τοπικής διακυβέρνησης σε ένα δημοκρατικό πλαίσιο. «Είμαστε αποφασισμένοι να αφαιρέσουμε τους διαχειριστές. Οι τοπικές εκλογές της 31ης Μαρτίου σηματοδοτούν την εγκαθίδρυση αποκεντρωμένης διακυβέρνησης μέσα σε ένα δημοκρατικό πλαίσιο, που αντικατοπτρίζει τη βούληση του λαού», είπε με σιγουριά.

Η Hatimoğulları εξήγησε το όραμα του κόμματος για εφαρμογή άμεσης δημοκρατίας σε όλους τους δήμους, ξεπερνώντας τα γεωπολιτικά όρια. Έδωσε μια επίσημη υπόσχεση να υπηρετήσει όλες τις κοινότητες, ανεξάρτητα από το εθνικό ή πολιτιστικό τους υπόβαθρο, συμπεριλαμβανομένων των Κούρδων, των Τούρκων, των Αλεβιτών, των Αρμενίων και των Ασσυρίων.

Ενώ αντιμετώπισε τις μοναδικές προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι γυναίκες στην περιοχή, η Hatimoğulları τόνισε ζητήματα όπως η φυλάκιση συνδημάρχων και συμβούλων, ο διορισμός ανδρών διευθυντών σε γυναικεία συμβουλευτικά κέντρα και η κατάργηση των πολιτικών και των διευθύνσεων των γυναικών από τους διαχειριστές. Κάλεσε όλα τα μέλη της κοινωνίας να συμμετάσχουν ενεργά στην εκστρατεία, τονίζοντας ότι ο αγώνας εκτείνεται πέρα ​​από την κατοχύρωση των δικαιωμάτων ψήφου και περικλείει την ελευθερία όλων των καταπιεσμένων και περιθωριοποιημένων ομάδων.

Η Hatimoğulları ολοκλήρωσε την ομιλία της με ένα κάλεσμα για συλλογική δράση, δηλώνοντας: «Είναι μια στιγμή για περιφερειακές και τοπικές οργανώσεις να ενωθούν και να έχουν μόνιμο αντίκτυπο. Πρέπει να κυβερνάμε τις κοινότητές μας με το σύνθημα «όχι εγώ, αλλά εμείς».