Η Tev-Çand Europe επεσήμανε ότι έχει εφαρμοστεί μαζική γενοκτονία κατά του κουρδικού λαού και κάλεσε όλους «να πάρουν θέση ενάντια σε αυτή τη βαρβαρότητα, ας υψώσουμε τη φωνή μας και ας βγούμε στους δρόμους παντού».

 

Το Ευρωπαϊκό Κουρδικό Πολιτιστικό Κίνημα (Tev-Çand Europe) απηύθυνε κάλεσμα σε όλους να μιλήσουν ενάντια στις ολοκληρωτικές γενοκτονικές επιθέσεις που πραγματοποιεί το τουρκικό κράτος στη Βόρεια και Ανατολική Συρία από το πρωί της Πέμπτης.

Το κάλεσμα προς τον κουρδικό λαό και όλους τους καλλιτέχνες ανέφερε: «Το ρατσιστικό και γενοκτονικό τουρκικό κράτος κρατά εκατοντάδες ανθρώπους και τους υποβάλλει σε ανακρίσεις υπό βασανιστήρια, σε επιχειρήσεις πολιτικής γενοκτονίας εδώ και μέρες, με το πρόσχημα της δράσης των ανταρτών στην Άγκυρα. [την περασμένη Κυριακή].”

Το κάλεσμα συνέχισε: “Όταν η Τουρκία δεν μπορεί να αντιμετωπίσει τους αντάρτες στο Νότιο Κουρδιστάν, πραγματοποιεί επιθέσεις. Από το πρωί της Πέμπτης, όλες οι πόλεις, οι κωμοπόλεις και τα χωριά της Ροζάβα έχουν βομβαρδιστεί από μαχητικά αεροσκάφη. Δεκάδες άμαχοι έχασαν τη ζωή τους , Οι χώροι διαβίωσης του άμαχου πληθυσμού έχουν καταστραφεί και έχει εφαρμοστεί μαζική γενοκτονία κατά του κουρδικού λαού».

Η δήλωση προσθέτει: «Δηλώνουμε για άλλη μια φορά: ό,τι και να λέει το τουρκικό κράτος, αυτός ο πόλεμος δεν είναι εναντίον του PKK, αλλά εναντίον όλων των Κούρδων και όλου του Κουρδιστάν. Αυτή είναι η έκκλησή μας προς τον λαό μας και όλους τους καλλιτέχνες. Ας πάρουμε θέση ενάντια σε αυτή τη βαρβαρότητα, ας υψώσουμε τις φωνές μας και ας βγούμε στους δρόμους παντού».

2023-10-06T12:36:46+02:00

Αφήστε ένα σχόλιο

Go to Top