Σε απεργιακό κλοιό βρίσκεται η χώρα με δεκάδες μαζικές συγκεντρώσεις σε όλη την Ελλάδα να βρίσκονται σε εξέλιξη αφού χιλιάδες ανταποκρίθηκαν στα καλέσματα ζητώντας Δικαιοσύνη με φόντο την τραγωδία στα Τέμπη, αλλά και τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας.

 

Πλημμυρισμένο από κόσμο είναι αυτή τη στιγμή το κέντρο της Αθήνας με περισσότερους από 50.000 πολίτες να κατεβαίνουν να διαδηλώσουν. Η συγκέντρωση -μια από τις μεγαλύτερες των τελευταίων ετών -απλώνεται από την Ομόνοια ως το Σύνταγμα ενώ συνεχώς καταφθάνει κόσμος. «Οι ζωές μας μετράνε, να μην υπάρξει καμία συγκάλυψη» ένα από τα κεντρικά συνθήματα όσων συμμετέχουν στις απεργιακές κινητοποιήσεις, που έχουν προκηρύξει Ομοσπονδίες, Εργατοϋπαλληλικά Κέντρα και πρωτοβάθμια σωματεία.

 

 

Αυτή την ώρα πραγματοποιούνται ομιλίες από το βήμα της απεργιακής συγκέντρωσης, ενώ προηγουμένως τηρήθηκε από τους συγκεντρωμένους ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των θυμάτων της τραγωδίας στα Τέμπη.

Νωρίτερα, φοιτητές προχώρησαν στη συμβολική κατάληψη της Πρυτανείας τοποθετώντας ένα μεγάλο πανό που έγραφε: «Στάχτη να γίνεις κόσμε γερασμένε… και να το ξέρεις, θα βγούμε νικητές. Θα σας ανατρέψουμε!».

Τέλος, συνελήφθησαν δυο άτομα για κατοχή φωτοβολίδων ενώ πραγματοποιήθηκαν και 14 προσαγωγές από την αστυνομία.

 

For privacy reasons YouTube needs your permission to be loaded. For more details, please see our Πολιτική απορρήτου & συμμόρφωση GDPR.
I Accept