Συρία: Εθνικό πένθος στο Αφρίν για τη δολοφονία Κούρδων -από Τούρκους -στη γιορτή του Νεβρόζ

Εθνικό πένθος κηρύχθηκε στο Αφρίν αφού ένοπλη  τουρκική ομάδα άνοιξε πυρ εναντίον Κούρδων πολιτών που ήθελαν να ανάψουν την πυρά Νεβρόζ στην περιοχή Τζιντίρες του Αφρίν, σκοτώνοντας 4 άτομα και τραυματίζοντας άλλους 2.Ενώ οι σοροί όσων έχασαν τη ζωή τους στην επίθεση ενταφιάστηκαν, πραγματοποιήθηκε διαδήλωση διαμαρτυρίας στο Αφρίν.

Χιλιάδες άνθρωποι από την περιοχή πήγαν στις Κίνδειρες και συμμετείχαν στη διαμαρτυρία. Οι σοροί όσων έχασαν τη ζωή τους μεταφέρθηκαν επίσης στις Τζιντίρες για ταφή.

Χθες το βράδυ, Κούρδοι πολίτες άναψαν φωτιές για το νέο Νεβρόζ μπροστά από τα σπίτια τους που καταστράφηκαν από τον σεισμό, ενώ ένοπλοι από την τουρκική ομάδα Ahrar al-Sharkiye άνοιξαν πυρ εναντίον τους.

Μετά την επίθεση, ο αρχηγός της οργάνωσης Hayat Tahrir al-Sham (HTS), Αμπού Μοχάμεντ αλ Τζολάνι, συναντήθηκε με τους συγγενείς των θυμάτων στην πόλη Ατμέ.

Ο Τζolani είπε στη συνάντηση, «Από σήμερα και στο εξής, δεν θα δεχόμαστε κανέναν που πλησιάζει τους Κούρδους και βλάπτει τις ζωές, τις περιουσίες, τις οικογένειες, τις γυναίκες και τα παιδιά τους. Δεν θέλουμε ένοπλες ομάδες εδώ. Ειδικά η Ahrar al-Sharkiye. Μπορείτε να επιστρέψετε στο σπίτι περήφανοι και με το κεφάλι ψηλά. Είστε υπό την προστασία μου», είπε.