Η εκστρατεία πολιτικής εξόντωσης στην Τουρκία συνεχίστηκε σήμερα με επιδρομές σε τέσσερις επαρχίες. Τις τελευταίες τέσσερις ημέρες, τουλάχιστον 136 μέλη της αντιπολίτευσης έχουν τεθεί υπό κράτηση. Πολλοί από τους πληγέντες είναι πρόσφυγες από τη Συρία.

 

Το καθεστώς AKP/MHP στην Τουρκία συνεχίζει τις επιχειρήσεις για την εξάλειψη της κουρδικής και δημοκρατικής αντιπολίτευσης. Τα 21 άτομα που συνελήφθησαν στις 2 Οκτωβρίου στην Κωνσταντινούπολη και στο Κιρκλαρελί, μεταξύ των οποίων μέλη της εκτελεστικής επιτροπής του Δημοκρατικού Κόμματος των Λαών (HDP) και οργανώσεων της κοινωνίας των πολιτών, θα οδηγηθούν σήμερα ενώπιον του δικαστικού σώματος μετά από ανακρίσεις από την αστυνομία.

Στις 3 Οκτωβρίου, 55 άνθρωποι τέθηκαν υπό κράτηση σε 16 επαρχίες, οι περισσότεροι από τους οποίους πρόσφυγες. Είκοσι κρατούμενες γυναίκες αφέθηκαν ελεύθερες μετά τις καταθέσεις τους το απόγευμα της Τετάρτης. Οι γυναίκες κατηγορήθηκαν για συμμετοχή σε «τρομοκρατική οργάνωση » , κατά τη διάρκεια της ανάκρισης σχετικά με μια στρατιωτική υπηρεσία ασφαλείας (“Saziya Ewlekariya Leşkeri”) που φέρεται να βρίσκεται στην αυτόνομη περιοχή της βόρειας και ανατολικής Συρίας. Η αστυνομία ζήτησε από τις γυναίκες να αναγνωρίσουν πρόσωπα από αυτή την υπηρεσία και να δώσουν τις διευθύνσεις του σπιτιού τους. Τέσσερις από τις γυναίκες που απελευθερώθηκαν μεταφέρθηκαν σε κέντρο απέλασης. Για τους υπόλοιπους 35 συλληφθέντες, οι ανακρίσεις πρόκειται να ξεκινήσουν σήμερα.

Στις 4 Οκτωβρίου, 37 ακόμη άτομα συνελήφθησαν σε 15 διαφορετικές επαρχίες. Οι συλληφθέντες προφανώς κατηγορούνται για αναρτήσεις στα «μέσα κοινωνικής δικτύωσης».

Σύμφωνα με τον Τούρκο υπουργό Εσωτερικών, Ali Yerlikaya, 24 άτομα συνελήφθησαν σήμερα σε επιδρομές σε  στις επαρχίες Ερζερούμ, Αντεπ, Κωνσταντινούπολη και Σιρνάκ. Τουλάχιστον 136 άτομα έχουν τεθεί υπό κράτηση στην εκστρατεία πολιτικής εξόντωσης των τελευταίων τεσσάρων ημερών.

2023-10-05T16:43:25+02:00

Αφήστε ένα σχόλιο

Go to Top