Οι γυναίκες που ζουν στον καταυλισμό προσφύγων Şehîd Rûstem Cûdî στο Μαχμούρ δήλωσαν ότι «Κανείς δεν μπορεί να σκοτεινιάσει τον ήλιο των γυναικών» σε μια μαζική πορεία με την ευκαιρία της 8ης Μαρτίου.

Στο Στρατόπεδο Προσφύγων Martyr Rûstem Cûdî Cudi συνεχίζονται οι εκδηλώσεις που διοργανώνει η Συνέλευση Ishtar με αφορμή την 8η Μαρτίου, Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας. Σήμερα διοργανώθηκε πορεία από το Ίδρυμα Οικογενειών Μαρτύρων προς το πάρκο Martyr Aryen Judi.

Οι γυναίκες φορούσαν τοπικά ρούχα και έφεραν φωτογραφίες του Κούρδου Ηγέτη Αμπντουλάχ Οτσαλάν και των πεσόντων γυναικών πρωτοπόρων.

Μετά από Ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των Μαρτύρων της Ελευθερίας του Κουρδιστάν, ο Qîmet Şirnexî πραγματοποίησε ομιλία.

Γιορτάζοντας την 8η Μαρτίου για τον Κούρδου  Ηγέτη Αμπντουλάχ Οτσαλάν και τις γυναίκες που θυσίασαν τη ζωή τους στις τάξεις του αγώνα, ο Şirnexî δήλωσε ότι η 8η Μαρτίου δεν περιορίζεται σε μία μέρα και συνέχισε: «Η 8η Μαρτίου είναι ημέρα εξέγερσης ενάντια στη δουλεία που επιβάλλεται. οι γυναίκες και η στέρηση του δικαιώματός τους στη ζωή Όχι μόνο οι γυναίκες των Κούρδων, αλλά όλες οι γυναίκες που ζουν στον κόσμο υφίστανται τις ίδιες αδικίες. Αν και λέγεται ότι βρισκόμαστε σε έναν νέο αιώνα, βρισκόμαστε αντιμέτωποι με γυναικοκτονίες κάθε μέρα. Γυναίκα είναι ο δημιουργός της ζωής. Ωστόσο, η ανδροκρατούμενη εξουσία αφαίρεσε αυτό το δικαίωμα από τις γυναίκες και τις ώθησε σε υποδεέστερη θέση. Γιορτάζουμε για άλλη μια φορά την 8η Μαρτίου, την ημέρα των εργατών, ειδικά των γυναικών που μας χάρισαν αυτήν την ημέρα με τον αγώνα και την αντίστασή τους και ιδιαίτερα τις γυναίκες που αγωνίζονται στις φυλακές για τη σωματική ελευθερία του Ηγέτη Οτσαλάν. Επαναλαμβάνουμε για άλλη μια φορά ότι κανείς δεν μπορεί να σκοτεινιάσει τον ήλιο των γυναικών».

2024-03-08T17:10:01+02:00

Αφήστε ένα σχόλιο

Go to Top