«Εάν ο κόσμος παραμείνει σιωπηλός απέναντι σε αυτές τις κραυγαλέα πράξεις πολέμου, το τουρκικό κράτος θα συνεχίσει να ενεργεί ατιμώρητα», είπαν οι διαδηλωτές στην αυστραλιανή πόλη Σίδνεϊ, καλώντας την αυστραλιανή κυβέρνηση να σπάσει την «επαίσχυντη» σιωπή της έναντι της Τουρκίας. .

Κούρδοι και οι υποστηρικτές τους συγκεντρώθηκαν το Σάββατο στην αυστραλιανή πόλη Σίδνεϊ για να διαμαρτυρηθούν για τις πρόσφατες τουρκικές επιθέσεις στην περιοχή του Ιρακινού Κουρδιστάν και να καταδικάσουν τη διεθνή σιωπή απέναντι στην επίθεση των τουρκικών δυνάμεων κατά των Κούρδων.

«Εάν ο κόσμος παραμείνει σιωπηλός απέναντι σε αυτές τις κραυγαλέα πράξεις πολέμου, το τουρκικό κράτος θα συνεχίσει να ενεργεί ατιμώρητα», είπαν οι διαδηλωτές, καλώντας την αυστραλιανή κυβέρνηση να σπάσει την «επαίσχυντη» σιωπή της έναντι της Τουρκίας.

Η διαμαρτυρία ήρθε στον απόηχο των στοχευμένων επιθέσεων της Τουρκίας εναντίον Κούρδων μαχητών εντός των συνόρων της περιοχής του Ιρακινού Κουρδιστάν. Δύο επιθέσεις, που πιστεύεται ότι είναι τουρκικές, σημειώθηκαν στο Ιρακινό Κουρδιστάν την περασμένη εβδομάδα, στις 18 Σεπτεμβρίου.

Τρία μέλη μιας αντιτρομοκρατικής μονάδας που συνδέεται με την Πατριωτική Ένωση του Κουρδιστάν (PUK) σκοτώθηκαν και άλλα τρία τραυματίστηκαν, σε επίθεση με μη επανδρωμένο αεροσκάφος σε αεροδρόμιο στη Σουλεϊμανίγια (Σιλεμάνι), που αναφέρεται ότι διεξήχθη από την Τουρκία .

Την ίδια ώρα περίπου, ένα άτομο σκοτώθηκε σε ένοπλη επίθεση στο γραφείο του Εθνικού Κογκρέσου του Κουρδιστάν (KNK) στο Erbil (Hewlêr) που εδρεύει στις Βρυξέλλες. Οι δράστες δεν έχουν ακόμη ταυτοποιηθεί ή συλληφθεί παρά την παρουσία πολλών ενεργών καμερών ασφαλείας στην περιοχή.