Το SDF Media Center αποκάλυψε πώς τόσο η τουρκική υπηρεσία πληροφοριών όσο και το ISIS ανέλαβαν την ευθύνη για μια τρομοκρατική ενέργεια στην Tabqa.

Το Κέντρο ΜΜΕ των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (SDF) ανέφερε ότι, «σε δήλωση που δόθηκε στη δημοσιότητα το πρωί της Παρασκευής, τα τουρκικά κρατικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν για μια επιχείρηση δολοφονίας που διεξήχθη από τουρκικές υπηρεσίες πληροφοριών με στόχο έναν άμαχο, από την πόλη Tabqa στη βόρεια και Ανατολική Συρία, υποστηρίζοντας ότι συνεργαζόταν με τις Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις και συμμετείχε σε επιχειρήσεις κατά των δυνάμεων κατοχής».

Το SDF πρόσθεσε ότι “τέσσερις μήνες νωρίτερα, στις 5 Αυγούστου, το ISIS ανέλαβε την ευθύνη για την ίδια δολοφονία σε επίσημη δήλωση μέσω του πρακτορείου προπαγάνδας “Amaq”. Έγκυρα μέσα ενημέρωσης ανέφεραν αρχικά την είδηση ​​με βάση πληροφορίες που αποδίδονται στο πρακτορείο Amaq.

Το SDF Media Center πρόσθεσε ότι «οι τουρκικές μυστικές υπηρεσίες που δηλώνουν την ευθύνη τους για τη δολοφονία υποδηλώνουν τη σαφή συνεργασία τους με το ISIS, με στόχο να διαταράξουν την ασφάλεια και τη σταθερότητα της περιοχής και να αποκαλύψουν τους εναλλασσόμενους ρόλους τους στη στόχευση του άμαχου πληθυσμού».

Το Κέντρο ΜΜΕ των SDF υπογράμμισε ότι «ο στοχοποιημένος πολίτης, δεν έχει καμία σχέση με τις δυνάμεις μας και δεν έχει εμπλακεί σε καμία στρατιωτική δραστηριότητα».

2024-01-02T04:05:17+02:00

Αφήστε ένα σχόλιο

Go to Top