Το PYD κάλεσε για συμμετοχή στην πρωτοβουλία «Ελευθερία για τον Οτσαλάν και πολιτική λύση στο κουρδικό ζήτημα».

Πολιτικά κόμματα και μη κυβερνητικές οργανώσεις σε 74 διαφορετικές πόλεις του κόσμου ξεκίνησαν την πρωτοβουλία «Ελευθερία για τον Abdullah Öcalan, λύση στο κουρδικό ζήτημα» στις 10 Οκτωβρίου.

Η Γενική Συνέλευση του Κόμματος Δημοκρατικής Ένωσης (PYD) δήλωσε τη στήριξή της στην πρωτοβουλία με ανακοίνωσή της και κάλεσε σε συμμετοχή.

Η δήλωση αναφέρει ότι το κουρδικό ζήτημα πρέπει να επιλυθεί για να διασφαλιστεί η ειρήνη και πρόσθεσε: «Το κουρδικό ζήτημα αφορά δεκάδες εκατομμύρια ανθρώπους στο Κουρδιστάν, το κέντρο της σύγκρουσης στη Μέση Ανατολή, και το κλειδί για τη λύση βρίσκεται στα χέρια του ηγέτη Αμπντουλάχ Οτσαλάν, ο οποίος βασανίζεται στην απομόνωση στη φυλακή Ιμραλί εδώ και 25 χρόνια».

Η δήλωση του PYD ανέφερε ότι η Συνθήκη της Λωζάνης ήταν το τελικό στάδιο του σχεδίου των ηγεμονικών δυνάμεων και πρόσθεσε: «Ως αποτέλεσμα της Συνθήκης της Λωζάνης, το Κουρδιστάν μοιράστηκε μεταξύ τεσσάρων κρατών. Έκτοτε γίνονται γενοκτονίες και σφαγές κατά του κουρδικού λαού. Οι εξεγέρσεις του λαού του Κουρδιστάν που αντιστάθηκαν στην καταπίεση, τη σκληρότητα και τον δεσποτισμό δεν σταμάτησαν».

Η δήλωση ανέφερε ότι «Ο ηγέτης Abdullah Öcalan γεννήθηκε και μεγάλωσε σε μια εποχή που βιώθηκαν πόνοι. Κατόρθωσε να αναπτύξει την ιδέα και τη φιλοσοφία του δημοκρατικού έθνους, που ήταν μια σωτηρία για το πρόβλημα που δημιούργησαν οι ηγεμονικές δυνάμεις για έναν αιώνα. Για τον λόγο αυτό, οι ηγεμονικές δυνάμεις ανέπτυξαν διεθνή συνωμοσία εναντίον του, τον πήραν όμηρο και τον παρέδωσαν στο τουρκικό κράτος, το οποίο δεν αναγνωρίζει καμία ηθική και νομική αξία. Ο ηγέτης Αμπντουλάχ Οτσαλάν κρατείται σε απόλυτη απομόνωση για 25 χρόνια».

Την περασμένη εβδομάδα, ανέφερε η δήλωση, «ο κουρδικός λαός, με τις οργανώσεις και τις πολιτικές δυνάμεις του, μαζί με τις δυνάμεις της παγκόσμιας δημοκρατίας που εργάζονται για την παγκόσμια ειρήνη και σταθερότητα και τους φίλους του κουρδικού λαού, εγκαινίασαν την «Ελευθερία για τον ηγέτη Apo και πολιτική λύση στο κουρδικό ζήτημα» . πιστεύουμε ότι ο αγώνας του λαού μας θα στεφθεί με επιτυχία και θα διασφαλίσει τη φυσική ελευθερία του ηγέτη Αμπντουλάχ Οτσαλάν».

2023-10-17T11:35:32+02:00

Αφήστε ένα σχόλιο

Go to Top