Προεκλογικό σποτ του Ερντογάν εμφανίζει ως τουρκικά εδάφη τη Δυτική Θράκη και ελληνικά νησιά

 

Προεκλογική πρόκληση από τον Ταγίπ Ερντογάν, αφού στο τέλος διαφημιστικού σποτ ενόψει των εκλογών της 14ης Μαΐου, εμφανίζει έναν χάρτη που περιλαμβάνει κάτω από την τουρκική σημαία τη Δυτική Θράκη και τα ελληνικά νησιά του ανατολικού Αιγαίου.

Μεταξύ άλλων, στο σποτ ακούγεται ένα τραγούδι που λέει: “Πατρίδα μου, ζωή μου, περηφάνια κάθε γωνία της πατρίδας μου και οι άνθρωποι της αγαπημένης πατρίδας μου”.

 

 

Στο μεταξύ, ο υπουργός εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου ανέφερε χθες σε συνέντευξή του στο τηλεοπτικό δίκτυο TV 100 πως “στο Αιγαίο υπάρχουν νησίδες και νησιά που δεν έχει καθοριστεί η κυριαρχία τους. Εμείς δικαίως λέμε πως μας ανήκουν και οι Έλληνες λένε πως τους ανήκουν. Μετά προκύπτουν εντάσεις”.

 

“Οι θέσεις μας είναι γνωστές, η διαφορά μας είναι μία”, επισήμανε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών, Γιώργος Αρναούτης, απαντώντας στη δήλωση Τσαβούσογλου.

“Δεν θα επιτρέψουμε η εσωτερική πολιτική αντιπαράθεση στην Τουρκία να μετατραπεί σε δημόσιο διάλογο μεταξύ Ελλάδος και Τουρκίας”, πρόσθεσε.