Από τις 13 Φεβρουαρίου 2023, συνολικά 15 τουρκικά UCAV διαφόρων τύπων έχουν καταρριφθεί στις περιοχές των ανταρτών στο βόρειο Ιράκ.

 

Το Gerîla TV μετέδωσε πλάνα των τουρκικών μη επανδρωμένων αεροσκαφών μάχης Akıncı, Bayraktar TB2 και ANKA (UCAV) που καταρρίφθηκαν σε διαφορετικές ημερομηνίες στις Ζώνες Άμυνας Medya που ελέγχονται από τους αντάρτες στο νότιο Κουρδιστάν (βόρειο Ιράκ).

Η Διοίκηση του Κεντρικού Αρχηγείου των Δυνάμεων Λαϊκής Άμυνας δήλωσε στις 20 Μαρτίου ότι οι δυνάμεις των ανταρτών κατέρριψαν 15 τουρκικά οπλισμένα μη επανδρωμένα αεροσκάφη με πυραύλους εδάφους-αέρος πάνω από το Νότιο Κουρδιστάν μεταξύ 13 Φεβρουαρίου 2023 και 1 Μαρτίου 2024.

Η δήλωση του HPG ακολούθησε τη συνέντευξη του μέλους της Εκτελεστικής Επιτροπής του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK) Μουράτ Καραγιλάν στις 15 Μαρτίου, λέγοντας ότι θα ανακοίνωναν «καλά νέα» την παραμονή του Νεβροζ, της Κουρδικής Πρωτοχρονιάς.

«Παρά όλες τις προσπάθειες του εχθρού (του τουρκικού κράτους) να απομονώσει τον λαό μας στη διεθνή σκηνή, οι προσπάθειες του κουρδικού λαού ταίριαξαν με τις προσπάθειες του τουρκικού κράτους και ο λαός μας μπόρεσε να παράσχει το σύστημα πυραύλων που ήταν απαραίτητο για αυτόν τον πόλεμο. Το αντάρτικο για την ελευθερία του Κουρδιστάν είχε την ευκαιρία και την ικανότητα να εξουδετερώσει τα UCAV στα οποία βασίζεται το τουρκικό κράτος και ο στρατός του, να προπαγανδίσει τις ικανότητές του παντού, να προσπαθήσει να αλλάξει την ισορροπία του πολέμου που βασίζεται σε αυτό και να πραγματοποιήσει δολοφονίες και σφαγές μαζί του στο Κουρδιστάν κάθε μέρα. Από τις 13 Φεβρουαρίου 2023, συνολικά 15 UAV διαφόρων τύπων έχουν καταρριφθεί από τις δυνάμεις μας», ανέφερε η ανακοίνωση του HPG την Τετάρτη.

2024-03-22T02:56:23+02:00

Αφήστε ένα σχόλιο

Go to Top