Το Gerîla TV δημοσίευσε άλλο ένα βίντεο από την αντίσταση κατά της τουρκικής επιχείρησης κατοχής σε αντάρτικες περιοχές. Έντεκα στρατιώτες σκοτώθηκαν και άλλοι επτά τραυματίστηκαν στη δράση της 9ης Αυγούστου.

Η διαδικτυακή πύλη Gerîla TV δημοσίευσε νέα πλάνα από μια αντάρτικη δράση στις Ζώνες Άμυνας Medya που ελέγχονται από τους αντάρτες στο νότιο Κουρδιστάν (βόρειο Ιράκ). Το βίντεο δείχνει μια ενέργεια των ανταρτών εναντίον τουρκικής στρατιωτικής μονάδας στην περιοχή αντίστασης Girê Cûdî στο Zap.

Σύμφωνα με πληροφορίες του HPG, η δράση  της 9ης Αυγούστου στις 10:00 στράφηκε ενάντια σε προέλαση των τουρκικών δυνάμεων κατοχής. Οι αντάρτες επιτέθηκαν στις τουρκικές δυνάμεις με χειροβομβίδες και ελαφρά όπλα, σκοτώνοντας εννέα στρατιώτες και τραυματίζοντας άλλους επτά. Οι στρατιώτες χτυπήθηκαν για άλλη μια φορά ενώ προσπαθούσαν να υποχωρήσουν μετά τη δράση και άλλοι δύο σκοτώθηκαν.

Ο ορεινός όγκος Girê Cûdî βρίσκεται στο μέτωπο Şehîd Delîl στο δυτικό τμήμα της περιοχής Zap, από το οποίο ο τουρκικός στρατός χρειάστηκε να αποσυρθεί τον περασμένο χειμώνα, αφού υπέστη μεγάλες απώλειες. Από τις 20 Ιουλίου, η περιοχή βρέθηκε και πάλι στο επίκεντρο του πολέμου στο Ζαπ στο πλαίσιο μιας νέας επιχείρησης κατοχής.

Η Τουρκία προσπαθεί να καταλάβει τις περιοχές Zap, Metîna και Avaşîn εντός των Αμυντικών Ζωνών Medya από το 2020. Οι περιοχές των ανταρτών δέχονται καθημερινά επίθεση από την τουρκική αεροπορία και τις χερσαίες δυνάμεις του τουρκικού στρατού, αντιμετωπίζοντας αντίσταση από τους αντάρτες HPG και YJA Star.

2023-08-19T17:56:56+02:00

Αφήστε ένα σχόλιο

Go to Top