Πέφτει η “προβειά” Τσαβούσογλου: Θα συνεχίσουμε να προστατεύουμε τα δικαιώματα των Τουρκοκυπρίων στους ενεργειακούς πόρους

Προαναγγέλει επέμβαση στα κυραιρχικά δικαιώματα της Κυπριακής Δημοκρατίας

Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, επανέρχεται στην πάγια ρητορική της Άγκυρας και για την Κύπρο δηλώνοντας ότι η Τουρκία θα συνεχίσει να προστατεύει τα δικαιώματα και τα συμφέροντα των Τουρκοκυπρίων στους ενεργειακούς πόρους της περιοχής.

«Προστατεύσαμε και συνεχίζουμε να προστατεύουμε τα δικαιώματα και τα συμφέροντα των Τουρκοκυπρίων στην Κύπρο και την περιφέρειά της όσον αφορά τους ενεργειακούς πόρους», ανέφερε ο Τσαβούσογλου στο Twitter.

Επίσης, υπογράμμισε ότι το μοντέλο λύσης της ομοσπονδίας, το οποίο έχει δοκιμαστεί εδώ και μισό αιώνα, δεν είναι πλέον κατάλληλο, ο Τσαβούσογλου είπε ότι η Τουρκική Δημοκρατία υποστηρίζει σθεναρά τη “λύση των δύο κρατών που βασίζεται στην κυρίαρχη ισότητα”.

«Η Τουρκική Δημοκρατία εξασφάλισε ότι η Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου έγινε δεκτή ως “μέλος-παρατηρητής” του Οργανισμού Τουρκικών Κρατών», είπε, προσθέτοντας ότι «η ΤΔΒΚ έγινε δεκτή σε έναν διεθνή οργανισμό με το συνταγματικό της όνομα για πρώτη φορά».

Ο Τσαβούσογλου εξέφρασε επίσης την υποστήριξή του για το άνοιγμα της παράκτιας περιοχής του Μάρας, ή Βαρόσα στα ελληνικά, η οποία είχε ουσιαστικά μετατραπεί σε πόλη-φάντασμα, καθώς παρέμενε αποκομμένη από τον κόσμο για 47 χρόνια.