Πάνω από 2.500 ανήλθε ο αριθμός των νεκρών από τον σεισμό των 6,8 βαθμών της Παρασκευής στο Μαρόκο. Ο σεισμός είναι ο ισχυρότερος που έχει χτυπήσει σε απόσταση 500 χιλιομέτρων από την περιοχή εδώ και έναν αιώνα.

Οι προσπάθειες έρευνας και διάσωσης συνεχίζονται στο Μαρόκο καθώς η βορειοαφρικανική χώρα αντιμετωπίζει τον απόηχο του ισχυρού σεισμού 6,8 Ρίχτερ που έπληξε την οροσειρά του High Atlas το βράδυ της Παρασκευής, στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον Πάνω από 2500 ανθρώπους και τραυματίζοντας άλλους 2.059, σύμφωνα με την τελευταία στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο Εσωτερικών της χώρας. Από τους τραυματίες, οι 1.404 φέρονται σε κρίσιμη κατάσταση.

Ο σεισμός, ο οποίος σημειώθηκε στις 23:11 τοπική ώρα την Παρασκευή 8 Σεπτεμβρίου, άφησε ίχνη καταστροφής στο πέρασμά του. Το επίκεντρο του σεισμού εντοπίστηκε περίπου 72 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της αρχαίας πόλης του Μαρακές, μιας πόλης που φημίζεται για τον ζωντανό πολιτισμό και την τουριστική βιομηχανία της.

Ο πιο σοβαρός αντίκτυπος υπέστη οι αγροτικές ορεινές κοινότητες, όπου η πρόσβαση είναι συχνά δύσκολη ακόμη και τις συνηθισμένες μέρες. Αυτό το δύσκολο έδαφος έχει κάνει τις επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης ακόμη πιο δύσκολες.