Ενώ ο τουρκικός στρατός χρησιμοποιεί χημικά όπλα, αντισυμβατικά εκρηκτικά, drones, μαχητικά αεροσκάφη, ελικόπτερα και πυροβολικό εναντίον περιοχών ανταρτών, οκτώ στρατιώτες των τουρκικών δυνάμεων κατοχής σκοτώθηκαν σε αντάρτικες ενέργειες στο Νότιο Κουρδιστάν.

Το YJA Star και το HPG  συνεχίζουν την αντίσταση κατά των τουρκικών δυνάμεων εισβολής στις Ζώνες Άμυνας Medya που ελέγχονται από τους αντάρτες στο νότιο Κουρδιστάν (βόρειο Ιράκ).

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Κέντρου Τύπου του HPG την Κυριακή, οκτώ στρατιώτες του τουρκικού στρατού σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια ανταρτικών ενεργειών στη στρατηγικής σημασίας περιοχή αντίστασης Girê Amêdî δυτικά του ποταμού Ζαπ στις 10 Νοεμβρίου. Οι αντάρτες χρησιμοποίησαν ελαφρά, ημιαυτόματα και βαρέα όπλα καθώς και τακτικές δολιοφθοράς κατά των δυνάμεων κατοχής. Επιπλέον, ένας εκσκαφέας  χτυπήθηκε με βαριά όπλα και αναγκάστηκε να υποχωρήσει. Ο τουρκικός στρατός προσπαθεί να καταστρέψει τα συστήματα σήραγγας των ανταρτών με τέτοιου είδους κατασκευαστικά μηχανήματα. Στην περιοχή αντίστασης Girê Cûdî, οι αντάρτες του YJA Star επενέβησαν με βαριά όπλα ενάντια στην προσπάθεια του τουρκικού στρατού να ρίξει στρατιώτες στην περιοχή στις 11 Νοεμβρίου.

Το HPG ανέφερε ότι ο τουρκικός στρατός χρησιμοποίησε για άλλη μια φορά απαγορευμένα όπλα εναντίον θέσεων ανταρτών. Σύμφωνα με τη δήλωση, οι θέσεις των ανταρτών στην περιοχή αντίστασης Girê Ortê στη Metîna δέχθηκαν επίθεση δεκαπέντε φορές με χημικά αέρια και δύο φορές με αντισυμβατικά εκρηκτικά μεταξύ 9 και 11 Νοεμβρίου. Στη Sîντα στην περιοχή Ζαπ, ο τουρκικός στρατός χρησιμοποίησε αντισυμβατικά εκρηκτικά δύο φορές στις 9 Νοεμβρίου. Τέσσερις επιθέσεις με μη επανδρωμένα αεροσκάφη φορτωμένα με εκρηκτικά πραγματοποιήθηκαν σε θέσεις στην περιοχή Girê Cûdî στις 10 Νοεμβρίου. Στην περιοχή Girê Amêdî, το HPG ανέφερε τη χρήση απαγορευμένων βομβών  πέντε φορές την ίδια ημέρα.

Οι αντάρτικες περιοχές Girê Bahar στην περιοχή του δυτικού Zap, Gundê Şêlazê στη Metîna καθώς και Goşînê και Girê Şehîd Hawar στο Xakurke βομβαρδίστηκαν πέντε φορές από τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη τις τελευταίες δύο ημέρες. Το HPG ανέφερε επίσης βομβαρδισμούς με ελικόπτερα στη δυτική περιοχή Zap και στο Xakurke καθώς και επιθέσεις πυροβολικού στις ίδιες περιοχές και στη Metîna.

2023-11-12T23:16:22+02:00

Αφήστε ένα σχόλιο

Go to Top