Οικογένειες Γερμανών ανταρτών: Είμαστε περήφανοι για τα παιδιά μας

Οικογένειες Γερμανών ανταρτών: Είμαστε περήφανοι για τα παιδιά μας

Οικογένειες Γερμανών ανταρτών: Είμαστε περήφανοι για τα παιδιά μας

Οικογένειες Γερμανών ανταρτών: Είμαστε περήφανοι για τα παιδιά μας

Συνέντευξη παραχώρησαν τα μέλη των οικογενειών των διεθνιστών Γερμανών επαναστατών, Jakob Riemer (Şiyar), Michael Panser (Bager) και Konstantin Gedig (Andok), οι οποίοι έχασαν τη ζωή τους αγωνιζόμενοι στον αγώνα για την Κουρδική ελευθερία.

Ο Jakob Riemer (Şiyar), ο Michael Panser (Bager) και ο Konstantin Gedig (Andok) έχασαν τη ζωή τους σε αεροπορικές επιθέσεις του τουρκικού κράτους στη μάχη του με τους Κούρδους αγωνιστές της Ελευθερίας.

Οι οικογένειες των Γερμανών επαναστατών είπαν ότι πολλά γερμανικά μέσα ενημέρωσης επικοινώνησαν μαζί τους αφού απέστειλαν επιστολή προς την Άνγκελα Μέρκελ, αλλά οι δηλώσεις τους αλλοιώθηκαν, λογοκρίθηκαν και μερικές από τις συνεντεύξεις που παραχώρησαν δεν δημοσιεύθηκαν καν.

Οι οικογένειες των Jakob, Michael και Konstantin δήλωσαν ότι: «Είμαστε τόσο περήφανοι για τα παιδιά μας».

Οι Katharina Riemer, Hans-Ulrich Panser, Ute Ruß και Thomas Gedig είχαν γράψει στο παρελθόν μια επιστολή την οποία απηύθυναν στην Άνγκελα Μέρκελ τον Οκτώβριο του 2020, δηλώνοντας ότι τα παιδιά τους πήγαν στο Κουρδιστάν με τη δική τους ελεύθερη βούληση και έχασαν τη ζωή τους στον αγώνα τους για ελευθερία, δημοκρατία και για να προστατεύσουν τις υψηλές κοινές αξίες και τα ιδανικά της ανθρωπότητας.

Μετά την επιστολή, η οποία καλούσε τη γερμανική κυβέρνηση «να σταματήσει αμέσως τη συνεργασία και το εμπόριο όπλων με το τουρκικό κράτος», οι οικογένειες δεν έλαβαν καμία απάντηση από τις γερμανικές αρχές.

«Είμαστε τόσο περήφανοι γι 'αυτούς»

Οι οικογένειες του Şiyar, Bager και του Andok σχολίασαν τους λόγους που ένιωσαν την ανάγκη να γράψουν την επιστολή τους στις γερμανικές αρχές και την προσωπική τους άποψη για τον αγώνα για την Κουρδική ελευθερία.

«Τα παιδιά μας επέλεξαν, με τη δική τους ελεύθερη βούληση, να συμμετάσχουν στον αγώνα που στοχεύει στον τερματισμό της αδικίας που υπέστη ο Κουρδικός λαός και είμαστε τόσο περήφανοι γι 'αυτούς και την απόφαση που έλαβαν», ανέφεραν οι οικογένειες.

Δεν υπάρχει επίσημη απάντηση από την Άνγκελα Μέρκελ

«Σκεφτήκαμε ότι η Άνγκελα Μέρκελ μπορεί να αφουγκραστεί τις ανησυχίες μας και να μας καταλάβει», ανέφεραν οι οικογένειες εξηγώντας τα κίνητρά τους πίσω από την επιστολή που απέστειλαν στην Άνγκελα Μέρκελ.

«Η Μέρκελ μας έστειλε μια απλή επιβεβαίωση παραλαβής της επιστολής μας. Μόνο ο Δρ. Marco Buschmann, βουλευτής του Ελεύθερου Δημοκρατικού Κόμματος (FDP) της Γερμανίας μας απάντησε στην επιστολή μας».

«Μας εξήγησε ότι οι σχέσεις Γερμανίας και Τουρκίας δεν ήταν ποτέ χειρότερες στην ιστορία τους και ότι το τουρκικό κράτος πρέπει να λάβει μια ισχυρή προειδοποίηση».

«Θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για τον Κουρδικό λαό»

Οι οικογένειες των Γερμανών επαναστατών δήλωσαν επίσης ότι πολλά γερμανικά μέσα ενημέρωσης επικοινώνησαν μαζί τους αφού έγραψαν την επιστολή, αλλά ότι οι ομιλίες τους λογοκρίθηκαν και μερικές από τις συνεντεύξεις τους δεν δημοσιεύθηκαν καν.

«Δεν περιμένουμε να έχουμε άμεσα αποτελέσματα, αλλά θα συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε τον αγώνα που έχουμε κληρονομήσει από τα παιδιά μας. Θα κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας για να ενισχύσουμε τη θετική κοινή γνώμη για τον αγώνα του Κουρδικού λαού. Ο αγώνας χρειάζεται χρόνο και υπομονή και πιστεύουμε ότι ως οικογένειες μαρτύρων, έχουμε τα αποθέματα αλλά και το χρέος για κάτι τέτοιο».