Οι SDF δήλωσαν ότι ένοπλες ομάδες που υποστηρίζονται από την Τουρκία, οι οποίες έχουν αυτοπροσδιοριστεί ως μαχητές φυλών, είναι, στην πραγματικότητα, πρώην μέλη των τρομοκρατών της al-Nusra και του ISIS, οι οποίοι τώρα αναβιώνουν με διαφορετικό πρόσχημα.

 

Σήμερα, μέσα ενημέρωσης που συνδέονται με ένοπλες ομάδες που υποστηρίζονται από την Τουρκία δημοσίευσαν πλάνα και φωτογραφίες των τρομοκρατών που επιτέθηκαν στη Manbij. Αυτοί οι τρομοκράτες έχουν αυτοπροσδιοριστεί ως μαχητές φυλών. Ωστόσο, αυτό που είναι ακόμη πιο ανησυχητικό είναι ότι φαίνονται να φορούν κονκάρδες που σχετίζονται με το ISIS.

Σε δήλωση σχετικά με τις αναφορές, το Κέντρο ΜΜΕ των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (SDF) είπε: «Όπως αναφέραμε προηγουμένως, αυτοί οι λεγόμενοι μαχητές φυλών είναι, στην πραγματικότητα, πρώην μέλη των τρομοκρατών της al-Nusra και του ISIS, οι οποίοι είναι τώρα αναζωπυρώνονται υπό ένα διαφορετικό πρόσχημα. Επιπλέον, χρησιμοποιούν οχήματα που ανήκουν στην υποστηριζόμενη από την Τουρκία SNA. Αυτή η αποκάλυψη υπογραμμίζει περαιτέρω την πιθανή απειλή που αποτελούν για τη σταθερότητα και την ασφάλεια της περιοχής και αποδεικνύει τη σχέση ISIS-Τουρκικής SNA που αποκαλύψαμε νωρίτερα».

Το SDF Media Center δημοσίευσε το βίντεο και τις φωτογραφίες που δείχνουν ξεκάθαρα αυτούς τους τρομοκράτες να φορούν κονκάρδες που σχετίζονται με το ISIS, λέγοντας: «Πιστεύουμε ότι είναι σημαντικό να μοιραστούμε αυτά τα στοιχεία με την κοινή γνώμη».

 

For privacy reasons YouTube needs your permission to be loaded. For more details, please see our Πολιτική απορρήτου & συμμόρφωση GDPR.
I Accept

 

2023-09-07T20:49:55+02:00

Αφήστε ένα σχόλιο

Go to Top