Οι Τούρκοι ρίχνουν χημικά αέρια στις σήραγγες των ανταρτών του PKK στο ιρακινό Κουρδιστάν

Πλάνα που έλαβε το ANF δείχνουν τη χρήση χημικών όπλων από το τουρκικό κράτος στις «Ζώνες Άμυνας Μηδίας» που ελέγχονται από τους Κούρδους αντάρτες στο νότιο Κουρδιστάν (βόρειο Ιράκ).

Το βίντεο, που τραβήχτηκε στις 4 Νοεμβρίου 2023, αποδεικνύει τη χρήση χημικών όπλων στις σήραγγες μάχης Σεχίντ Πιργκοντάν (Şehid Pirdoğan) των ανταρτών στο λόφο Αμεντιέ (Amediye).

 

 

Τα πλάνα δείχνουν έντονο αέριο να αναδύεται από τις σήραγγες των ανταρτών.

Το Κίνημα Ελευθερίας του Κουρδιστάν προβάλλει ιστορική αντίσταση στις σήραγγες μάχης Γκιρέ Αμεντιέ (Girê Amediye) στην περιοχή Σεχίντ Ντελίλ στο Δυτικό Ζαπ.

Στο πλαίσιο της κατοχικής επιχείρησης που ξεκίνησε στην περιοχή του Δυτικού Ζαπ στις 25 Μαΐου 2022, ο τουρκικός στρατός έστειλε στρατεύματα στην περιοχή Γκιρέ Αμεντιέ (Girê Amediye).

Τα τουρκικά στρατεύματα διέπραξαν πολλά εγκλήματα πολέμου στην περιοχή έκτοτε, παραβιάζοντας όλες τις ηθικές αρχές.

Οι αντάρτικες δυνάμεις στην περιοχή, συμπεριλαμβανομένων των κινητών μονάδων, όχι μόνο προστάτευσαν τους λόφους της περιοχής αλλά κατάφεραν να απωθήσουν τον τουρκικό στρατό από αυτά τα υψώματα.

Ο τουρκικός στρατός υπέστη ιστορική ήττα και αναγκάστηκε να υποχωρήσει από την περιοχή Σεχίντ Ντελίλ (Şehîd Delîl) του Δυτικού Ζαπ, συμπεριλαμβανομένων των περιοχών Γκιρέ Τζουντί (Girê Cudî) και Γκιρέ Αμεντιέ (Girê Amediye), τον Δεκέμβριο του 2022.