Οι Τούρκοι έκαψαν τα πτώματα 12 στρατιωτών τους που σκότωσαν οι Κούρδοι

Στις επιθέσεις εισβολής που πραγματοποιεί η τουρκική κυβέρνηση στο ιρακινό Κουρδιστάν, δόθηκαν στη δημοσιότητα εικόνες του τουρκικού στρατού να καίει τα πτώματα των δικών του στρατιωτών.

Οι εικόνες που έφτασαν στο κουρδικό πρακτορείο ειδήσεων ANF φαίνεται ότι τραβήχτηκαν στην περιοχή αντίστασης Girê Cûdî, στα δυτικά του Zap στις 11 Σεπτεμβρίου 2022.

Αν και το HPG (ο στρατιωτικός βραχίονας του Εργατικού Κόμματος Κουρδιστάν – PKK) μοιράστηκε τα ονόματα, τις στρατιωτικές ταυτότητες και ακόμη και τις εικόνες τους, φαίνεται ότι ο τουρκικός στρατός, ο οποίος έκρυψε τις απώλειες, έκαψε τα σώματα των δικών της στρατιωτών.

Το Κέντρο Συνδέσμου Τύπου του HPG (BİM) ανέφερε σε δήλωση στις 12 Σεπτεμβρίου ότι ο τουρκικός στρατός έκαψε τα πτώματα των δικών του στρατιωτών.

Η δήλωση ήταν η εξής: «Τούρκοι στρατιώτες που προσπάθησαν να εισέλθουν στις πολεμικές σήραγγες του Μάρτυρα Τσεκντάρ της Περιοχής Αντίστασης Girê Cûdî στις 11 Σεπτεμβρίου εμποδίστηκαν να το πράξουν.

»Τους έστησαν ενέδρα στις 10 το πρωί και στη συνέχεια χτυπήθηκαν από αντάρτες.

»Στην ενέργεια αυτή, που πραγματοποιήθηκε ταυτόχρονα και σε συντονισμό με τις δυνάμεις μας στις πολεμικές σήραγγες και τις κινητές μας ομάδες, οι εισβολείς χτυπήθηκαν αργότερα με χειροβομβίδες, ατομικά όπλα και από ελεύθερους σκοπευτές.

»Στην ενέργεια αυτή σκοτώθηκαν τουλάχιστον 10 εισβολείς, εκ των οποίων ο ένας υψηλού βαθμού και τραυματίστηκαν 4 εισβολείς.

»Διαπιστώθηκε ότι τα ονόματά τους ήταν Savaş, Fatih, Gökhan, Serkan, Burak, Naci, Harun, Mert, Oğuz και Fuat.

Ο τουρκικός στρατός βομβάρδισε πτώματα δικών του στρατιωτών

»Ο Τουρκικός στρατός βομβάρδισε με πολεμικά αεροσκάφη και οβιδοβόλα τα πτώματα των στρατιωτών για να μην πέσουν στα χέρια των δυνάμεών μας τα όπλα και τα υλικά πάνω τους.

»Ένα drone που πετούσε πάνω από την περιοχή δράσης χτυπήθηκε από τις κινητές ομάδες μας.

»Αργότερα, δύο ακόμη εισβολείς που ανέλαβαν δράση πυροβολήθηκαν.

<η2>Σώματα πυρπολήθηκαν

»Αφού βομβάρδισε την περιοχή με πολεμικά αεροσκάφη και οβίδες, ο τουρκικός στρατός έκαψε τα πτώματα των στρατιωτών βομβαρδίζοντας και βάζοντας φωτιά στο σημείο όπου βρίσκονταν οι δικοί του στρατιώτες, με εμπρηστικές ρουκέτες που έπεσαν από επιθετικά ελικόπτερα.

»Η περιοχή δράσης και τα πτώματα ορισμένων από τους νεκρούς εισβολείς βρίσκονται ακόμη υπό τον έλεγχο των δυνάμεών μας.

»Ως αποτέλεσμα των ενεργειών που διήρκεσαν από τις 10 το πρωί έως τις 4 το απόγευμα, σκοτώθηκαν συνολικά 12 εισβολείς, 4 τραυματίστηκαν και ένα drone χτυπήθηκε».